"Daca s-ar fi jucat fotbal de calitate la acest Mondial, atunci vuvuzelele ar fi trecut in plan secundar", este concluzia jurnalistilor britanici de la Yorkshire Post. Conform gazetarilor, lipsa spectacolului face ca zgomotul de fundal sa fie "bagat in seama" de catre ureche mai mult decat ar fi cazul.

Fotbal "sarac" vs vuvuzela la MondialFoto: Reuters

Anuntat ca unul dintre turnele finale in care se va marca mult, Mondialul din Africa de Sud a dezamagit (cel putin pana acum) la nivel de spectaculozitate. Franta, Italia, Brazilia sau Portugalia au evoluat sters in primele meciuri din grupe, iar singurele echipe care au scapat de critici sunt Germania si partial Argentina.

"Ori echipele nu vor sa tureze puternic motoarele de la inceput gandindu-se astfel la fazele superioare, ori asta este valoarea acestui mondial", a precizat David Platt, fost international englez.

"Lipsa fazelor de calitate si a unui fotbal de un inalt nivel te face sa te concentrezi pe orice altceva decat pe meciul in sine. Vuvuzelele sunt enervante, e adevarat, dar nici meciurile nu-ti ofera ceva care sa-ti distraga atentia", sunt de parere jurnalistii britanici.