Slovacia a fost la un singur minut de a obtine o victorie meritata in fata Noii Zeelande in primul lor meci de la Mondialul din Africa de Sud, dar Reid a devenit cosmarul echipei europene in minutul al treilea al prelungirilor, inscrrind pentru 1-1 si refuzandu-le slovacilor sansa de a prelua sefia Grupei F.

Foto:

Greselile de o parte si de alta au "impanzit" prima repriza dintre Noua Zeelanda si Slovacia. Contrar asteptarilor, neo-zeelandezii au fost cei care au dominat primele minute ale partidei, Killen amenintand poarta lui Mucha dupa trei minute de joc. Slovacii au ratat o sansa mare de a deschide scorul dupa jumatate de ora trecuta din partida, dupa gafa portarului neo-zeelandez. Paston a sutat pe langa minge, dar Vittek, aflat in unghi inchis, suteaza in defensiva echipei adverse. Slovacul Sestak ('30) si neo-zeelandezul Smeltz ('39) isi trec si ei in cont doua ratari, cele doua echipe fiind la egalitate la pauza.

Vittek deschide scorul in minutul cinci al reprizei secunde, trimitand excelent cu capul la coltul scurt o centrare a lui Sestak. Neo-zeelandezii inceteaza sa mai puna pericol la poarta adversa, iar slovacii preiau controlul partidei, cu Weiss, fiul de 19 ani al selectionerului Slovaciei, ca unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei europene. Slovacia ridica piciorul de pe acceleratie, semn ca este multumita cu avantajul minim, dar tactica se va dovedi a fi una nefavorabila.

Prima ocazie mare a neo-zeelandezilor in partea secunda vine abia in minutul 89, cand Smeltz trimite cu capul pe langa poarta dintr-o centrare a lui Lochhead. Slovacia este pedepsita in minutul al treilea al prelungirilor, Reid inscriind cu capul la coltul scurt dupa o centrare a lui Smeltz si Noua Zeelanda obtine primul sau punct din istorie la Mondial.

Statistica Noua Zeelanda - Slovacia:

Suturi la poarta: 8 - 13

Suturi pe poarta: 2 - 3

Faulturi: 17 - 15

Cornere: 3 - 10

Cartonase galbene: 2 - 1

Posesia balonului: 52% - 48%

Minute jucate: 32 - 30

Echipe de start:

Noua Zeelanda (antrenor Ricki Herbert): Paston, Reid, Nelsen (capitan), Vicelich, Smith, Bertos, Elliott, Lochhead, Fallon, Smeltz, Killen

Slovacia (antrenor Vladimir Weiss): Mucha, Zabavnik, Durica, Skrtel, Cech, Strba, Weiss, Sestak, Hamsik (capitan), Vittek, Jendrisek