Televiziunea din Coreea de Nord este acuzata ca difuzeaza in mod ilegal dispute de la Campionatul Mondial de Fotbal (nu au acest drept), semnalul fiind furat de la SBS (din Coreea de Sud), detinatoarea drepturilor, informeaza New York Times, citat de Mediafax.

"Sudul" transmite, "Nordul" furaFoto: Reuters

Partida dintre Coreea de Sud si Grecia a fost transmis in Coreea de Nord, cu toate ca doar cei din sud au drepturi pentru Mondialul sud-african. In total, pana in acest moment, au fost difuzate patru meciuri de la turneul final, inclusiv meciul inaugural.

Transmisiile din Coreea de Nord nu detin sunet, grafica sau montaj original, iar pentru SBS este foarte greu sa identifice de unde este furat semnalul. Kim Jong-Hun (selectionerul Coreei de Nord) a precizat ca disputa cu Brazilia (prima de la CM) va putea fi urmarita in tara natala, dar fara sa precizeze de unde vor fi preluate imaginile.

Evenimentul nu este singular, in 2002 Coreea de Nord difuzand dispute de la Mondialul gazduit de Correa de Sud (alaturi de Japonia) in mod ilegal.

SBS a incercat sa negocieze cu Coreea de Nord preluarea semnalului de la Cupa Mondiala, dar totul a cazut dupa ce un vas sud-coreean a fost scufundat de o torpila nord-coreeana (in data de 26 martie), iar relatiile dintre cele doua tari au devenit tensionate.