"Toate echipele sunt la acelasi nivel, cu exceptia Germaniei", este de parere Jamie Carragher, fundasul nationalei Angliei, atunci cand vine vorba de Jabulani, mingea oficiala a turneului final. Britanicii ii acuza pe germani ca sunt avantajati de Adidas, compania care ofera balonul cu care se joaca in Africa de Sud.

Jabulani, motiv de scandalFoto: Reuters

"Uneori merge drept, iar in alte momente traiectoria deviaza in ultimul moment. Toate echipele sunt la acelasi nivel in ceea ce priveste Jabulani, cu exceptia Germaniei" - Jamie Carragher pentru Daily Express.

"Am vorbit cu totii dupa ce Germania a castigat cu 4-0 in fata Australiei. Este evident ca mingea le da un anvataj, sunt sigur de asta. Se vorbea ca vor fi multe goluri la acest Mondial, dar cu exceptia germanilor, nimeni nu a marcat prea mult", a conchis Carragher.

Fundasul a facut trimitere la faptul ca in Bundesliga echipele care au contract de reprezentare cu Adidas au putut folosi balonul de la inceputul anului 2010, ceea ce constituie un real avantaj.

Germania si Anglia s-ar putea duela in optimile de finala de la Cupa Mondiala in cazul in care una ar incheia grupa pe prima pozitie, iar cealalta pe locul doi.

Germania a invins cu 4-0 pe Australia in meciul de debut de la Mondial, in timp ce Anglia nu a reusit decat o remiza, scor 1-1, impotriva nationalei SUA.