Autogolul lui Simon Poulsen a fost "dusul rece" ce in loc sa-i trezeasca, i-a dus pe danezi spre o infrangere in meciul de debut de la Mondialul din Africa de Sud. Antrenorul danezilor, Morten Olsen e multumit de prestatia elevilor sai din meciul cu Olanda si spera ca vor putea marca goluri in urmatoarele doua meciuri.

Declaratii dupa Olanda - Danemarca 2-0:

Morten Olsen, antrenorul selectionatei din Danemarca: "Avem nevoie de goluri. Am jucat bine astazi, le-am facut fata cu bine olandezilor asa ca a fost ca un dus rece autogolul lui Simon Poulsen, care, de altfel, a facut un meci excelent astazi. Bendtner nu trebuia sa joace astazi dar nu am jucat la cacealma. Aseara am aflat ca Jon Dahl nu va putea juca si asa ca am fost nevoiti sa riscam si el a putut juca doar o ora. Mai avem inca doua meciuri. Vom vedea ce va fi".

Bert van Marwijk, antrenorul Olandei: "Danemarca este o echipa defensiva, asa ca am stiut ca va trebui sa avem rabdare. Primul meci e intotdeauna dificil. In prima jumatate ne-am chinuit, dar dupa am controlat meciul. Stim ca putem juca fotbal si de aceea suntem aici".

Olanda a invins Danemarca, in primul meci al Grupei E de la Mondialul din Africa de Sud, cu scorul de 2-0, prin autogolul lui Poulsen si reusita lui Dirk Kuyt.