Liderul Libiei, Muammar Gaddafi, a atacat FIFA, organizatie pe care o considera ca fiind una corupta ce invarte miliarde de dolari, bani pe care insa nu-i foloseste asa cum ar trebui.

Muammar GaddafiFoto: AGERPRES

"FIFA este o organizatie corupta. Au monopol pe fotbalul international si invart miliarde de dolari. In plus, FIFA sustine sclavia moderna. Ea ar trebui sa sustina financiar tarile care vor sa gazduiasca Mondialul in loc sa faca din CM o competitie exclusiv pentru tarile bogate. In acest fel, tarile sarace nu vor vedea niciodata Cupa Mondiala la ei acasa", a declarat Gaddafi.

Mondialul din 2010 este primul turneu final gazduit de o tara africana iar liderul Libiei este de parare ca tarilor sarace ar trebui sa li se dea mai des dreptul de a organiza un turneu final. Tarile sarace ar trebui sa gazduiasca Mondialul. Este dreptul lor, ca un punct final la nedreptatea, ura si amaraciunea oamenilor saraci care au fost vitregiti pana acum de organizarea CM".

"Campionii en-titre ar trebui sa gazduiasca urmatoarea editie a CM, indiferent de puterea lor financiara, iar FIFA ar trebui sa suporte toate cheltuielile. Ei au bani pentru a face acest lucru, dar nu vor sa-i cheltuiasca. Ce valoare ar mai avea aceasta competitie daca tara castigatoare nu ar avea dreptul sa organizeze urmatoarea editie?", a adaugat conducatorul Gaddafi.

Libia este singura tara nord-fricana ce nu s-a calificat niciodata la Campionatul Mondial de Fotbal si a fost una dintre candidatele pentru organizarea Mondialului din acest an. Libia va fi gazda Cupei Africii pe Natiuni in 2013.