​Compania Nike conduce in topul celor mai mediatizate nume de la Cupa Mondiala din Africa de Sud, americanii devansadu-i pe rivalii de la Adidas la nivelul vizibilitatii de pe internet, informeaza The Guardian. Pe trei se afla Coca-Cola, in timp ce Sony se gaseste pe patru. Producatorul american de echipamente sportive ofera imbracaminte pentru noua din cele 32 de echipe de la turneul final.

Nike ofera echipament de joc BrazilieiFoto: Reuters

Campania "Write the future" in care apar nume precum Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Kobe Bryant, Ronaldinho, Roger Federer si Ribery a fost cea care i-a ajutat pe americani sa fie cel mai vizibil sponsor de la Cupa Mondiala.

Cu toate ca este sponsorul oficial al competitiei, Adidas se afla pe doi la nivel de mediatizare (30.2% Nike - 14.4% Adidas/ internet), germanii folosindu-se in spoturile lor de imaginea lui Messi si a lui Zinedine Zidane.

Nike imbraca noua dintre echipele prezente la World Cup, cele mai important nume fiind Brazilia, in timp ce Adidas ofera echipament pentru 12 formatii, cele mai reprezentative fiind Germania si Spania.

Pe trei in ierarhia sponsorilor se afla Coca-Cola, pe patru se gaseste Sony, in timp ce Visa (toate companiile de mai sus sunt sponsori oficiali ai competitiei) este pe cinci.

Carlsberg se gaseste pe sase, chiar daca ca nu este sponsor oficial al turneului final. Danezii ii devanseaza pe Budweiser, cu toate ca acestia din urma sunt printre partenerii FIFA pentru World Cup 2010.

Coca-Cola este un nume de cinci ori mai mentionat si mai vizibil decat rivalul Pepsi in prima parte a Cupei Mondiale de Fotbal.

Vezi aici reclama celor de la Nike: