Serbia a dezamagit in primul sau meci de la Mondialul din Africa de Sud si a fost pedepsita de echipa conationalului Rajevac, Ghana, care s-a impus cu 1-0, gratie unui penalty transformat de Gyan, dupa un hent in careu al lui Kuzmanovic. Vedetele lui Antic, Stankovic, Pantelic sau Vidic, nu au putut sa invinga o echipa ordonata si determinata a Ghanei, dar trebuie sa se reculeaga repede dupa aceasta infrangere, deoarece urmatorul meci il vor disputa in fata Germaniei.

Foto:

Click aici pentru rezumatul meciului Serbia - Ghana 0-1!

Serbia a tras un semnal de alarma inca din primele secunde ale partidei cu Ghana, Pantelic trimitand un sut puternic de la aproximativ 30 de metri. Balonul a fost prins insa si pericolul anuntat de echipa europeana avea sa intarzie. Sarbii au avut posesia in prima repriza, insa nu au reusit sa puna cu adevarat probleme la poarta lui Kingson.

In partea a doua a meciului, Ayew si Gyan le dau emotii sarbilor, insa balonul "refuza" sa intre in poarta. Partida si-a schimbat directia in minutul 74, atunci cand Lukovic primeste al doilea cartonas galben si este eliminat. In inferioritate numerica, sarbii au parut mai motivati, Pantelic, Vidic si Ivanovic fiind in prim-plan in careul advers. O greseala avea insa sa le taie elanul sarbilor in minutul 83. Kuzmanovic atinge balonul cu mana in careu, iar Gyan a pecetluit soarta partidei, transformand lovitura de la 11 metri.

Serbia pierde, ea fiind a patra echipa europeana care nu reuseste sa invinga in acest Mondial, dupa Franta, Grecia si Anglia. Singura formatie de pe Batranul continent care s-a impus pe taram sud-african la Mondial este Slovenia, care a invins duminica pe Algeria.

In celalat meci al Grupei D, Germania intalneste Australia (duminica, de la ora 21:30).

Echipe de start:

Serbia (antrenor Radomir Antic): Stojkovic, Ivanovic, Lukovic, Vidic, Kolarov, Krasic, Milijas (Kuzmanovic '62), Stankovic, Jovanovic (Subotic '76), Pantelic, Zigic (Lazovic '69)

Ghana (antrenor Milovan Rajevac): Kingson, Pantsil, Vorsah, John Mensah, Sarpei, Tagoe, Annan, Kevin-Prince Boateng (Addy '90+1), Andre Ayew, Asamoah (Appiah '73), Gyan (Owusu-Abeyie '90+3)

Statistica meciului Serbia - Ghana:

Suturi la poarta: 8 - 10

Suturi pe poarta: 2 - 3

Faulturi comise: 10 - 15

Posesia balonului: 52 - 48

Ofsaid: 2 - 0

Cornere: 4 - 4

Cartonase galbene: 3 - 2

Cartonase rosii: 1 - 0

Distanta acoperita: 94.150 metri - 97.692 metri