Slovenia a castigat prima sa partida din istorie de la Cupa Mondiala, invingand cu 1-0 pe Algeria, echipa aflata in inferioritate numerica din minutul 73, intr-o partida modesta. Cele trei puncte obtinute de elevii lui Kek ii propulseaza pe sloveni in fruntea Grupei C, in fata Angliei si a selectionatei SUA.

Foto:

Click aici pentru rezumatul partidei Algeria Slovenia 0-1!

O prima repriza slaba in fotbal, cu doar trei ocazii la cele doua porti. Belhadj a trimis un sut foarte bun din lovitura libera in minutul al treilea al partidei, dar interventia portarului Handanovic a facut ca scorul sa ramana 0-0. Urmatoarea ocazie a venit abia in minutul 37, atunci cand Halliche a venit foarte bine la bara a doua la o lovitura de colt, dar balonul a trecut pe langa bara. Singura ocazie notabila a slovenilor a fost cu doua minute inainte de pauza, cand Birsa a sutat puternic de la aproximativ 18 metri, dar Chaouchi a reusit sa intervina si sa scoata balonul de sub bara.

Atacurile algerienilor se intetesc in repriza secunda, odata cu intrarea pe teren a lui Ghezzal. Acesta comite insa un hent in minutul 73, atunci cand primeste si al doilea cartonas galben, lasandu-si echipa in inferioritate numerica. Slovenii au avut nevoie de doar sase minute pentru a profita de superioritatea numerica. Capitanul Sloveniei, Koren, trimite de la marginea careului un sut la coltul lung, balonul sare in fata portarului algerian, si Slovenia obtine primele puncte de la Mondial.

Echipe de start:

Algeria (antrenor Rabah Saadane): 16. Faouzi Chaouchi; 2. Majid Bougherra, 5. Rafik Halliche, 4. Antar Yahia, 3. Nadir Belhadj; 13. Karim Matmour (Saifi '81), 19. Hassan Yebda, 8. Medhi Lacen, 15. Karim Ziani; 21. Fouad Kadir (Guedioura '82), 11. Rafik Djebbour (Ghezzal '59)

Slovenia (antrenor Matjaz Kek): 1. Samir Handanovic; 2. Miso Brecko, 4. Marko Suler, 5. Bostjan Cesar, 13. Bojan Jokic; 10. Valter Birsa (Pecnik '84), 8. Robert Koren, 18. Aleksandar Radosavljevic (Komac '87), 17. Andraz Kirm; 14. Zlatko Dedic (Ljubijankic '52), 11. Milivoje Novakovic

Statistica meciului Algeria - Slovenia:

Suturi pe poarta: 8 - 2

Suturi la poarta: 2 - 4

Faulturi: 17 - 10

Posesia balonului: 48% - 52%

Ofsaid: 2 - 3

Cornere: 4 - 3

Cartonase galbene 2 - 2

Cartonase rosii: 1 - 0

Distanta acoperita: 99.882 metri - 106.292 metri