Coreea de Sud a inregistrat prima victorie de la actuala editie a Cupei Mondiale, "tigrii asiatici" invingand cu 2-0 o echipa dezorientata a Greciei, prin golurile lui Lee Jung-Soo si al capitanului-vedeta Park Ji-Sung. Fara inspiratie si cu multe greseli in defensiva, elenii au inceput al doilea Mondial din istoria lor intr-o nota dezolanta, elevii lui Otto Rehhagel fiind depasiti la toate capitolele.

Foto:

Click aici pentru rezumatul VIDEO al meciului Coreea de Sud - Grecia 2-0.

Grecia a inceput cum nu se poate mai rau Mondialul din Africa de Sud. Cu o prima ocazie ratata de Torosidis in minutul 3 si alte cateva atacuri timide din faze fixe, elenii s-au vazut dominati clar de adversarii din Grupa B. Lee Jung-Soo a adus extazul in echipa sud-coreeana in minutul 7, atunci cand, ramas nemarcat in fata portii, a inscris pentru 1-0.

Repriza a continuat intr-o singura directie, grecii nefiind capabili sa puna in pericol poarta adversa, Park Chu-Young a avut ocazia de a marca pentru 2-0 in minutul 28, dar interventia lui Tzorvas i-a salvat pe greci. Aflati in dezavantaj, elevii nu s-au grabit sa atace, multumindu-se sa se apere si sa incerce sa profite de pe seama fazelor fixe.

In repriza secunda, capitanul Park Ji-Sung avea sa duca scorul la 2-0, dupa o greseala nepermisa in apararea greaca. Stelistul Pantelis Kapetanos si-a facut debutul la Mondial, fiind introdus pe teren in minutul 61, dar singura sa ocazie a fost un sut de la 12 metri ce a trecut pe langa poarta.

Grecii au dezamagit in primul lor meci la Mondiale, in timp ce Coreea de Sud a obtinut trei puncte extrem de importante si un moral foarte bun inaintea duelului cu Argentina lui Maradona.

Echipe de start:

Coreea de Sud (antrenor: Huh Jung-Moo): Jung Sung-Ryong, Cho Yong-Hyung, Lee Young-Pyo, Lee Jung-Soo, Cha Du-Ri, Park Ji-Sung (capitan), Kim Jung-Woo, Park Chu-Young, Ki Sung-Yueng, Lee Chung-Yong, Yeom Ki-Hun

Rezerve:Woon-Jae, Beom-Seok, Hyung-Il, Nam-Il, Bok-Yung, Jung-Hwan, Seung-Yeoul, Jae-Dung, Dong-Jin, Dong-Gok, Young-Kwang, Min-Soo

Grecia (antrenor: Otto Rehhagel): Alexandros Tzorvas, Giorgos Seitaridis, Avraam Papadopoulos, Lukas Vyntra, Vasilis Torosidis, Alexandros Tziolis, Giorgos Karagounis (capitan), Costas Katsouranis, Giorgos Samaras, Angelos Charisteas, Theofanis Gekas.

Rezerve:Chalkias, Patsa, Spyropoulos, Sifakis, Salpingidis, Kyrgiakos, Ninis, Sokratis, Kapetanos, Malezas, Prittas, Moras

Arbitri: Michael Hester (Noua Zeelanda); Jan Hendrik Hintz (Noua Zeelanda) si Tevita Makasini (Tonga); Martin Vazquez (Uruguay)