Coreea de Sud - Grecia, Port Elizabeth Stadium, de la ora 14:30 (ora Romaniei):

Fabio Capello va pregati nationala RusieiFoto: Reuters

Arbitri: Michael Hester (Noua Zeelanda); Jan Hendrik Hintz (Noua Zeelanda) si Tevita Makasini (Tonga); Martin Vazquez (Uruguay)

Grecia este prezenta pentru a doua oara la Campionatul Mondial, dupa recordul negativ obtinut in 1994. Avand o campanie extraordinara de calificare, elenii au dezamagit la turneul final din SUA, primind zece goluri de la Argentina, Bulgaria si Nigeria si parasind competitia cu 0 puncte si 0 goluri marcate. Pentru calificarea la Mondialul din Africa de Sud, campionii europeni din 2004 au eliminat la baraj pe Ucraina si acum sunt in cautarea primului lor gol de la turneul final.

La CM 2010, elevii lui Otto Rehhagel intalnesc pentru prima data intr-un meci oficial pe Coreea de Sud. Singurele partide dintre cele doua selectionate au avut caracter amical: in ianuarie 2006, atunci cand au remizat, scor 1-1, si in februarie 2007, atunci cand asiaticii s-au impus cu 1-0.

La capitolul performanta la CM, Coreea de Sud sta mai bine decat rivala de sambata. Sud-coreeni au mai participat la sapte turnee finale (1954, 1986, 1990, 1994, 1998, 2002 si 2006), cea mai buna prestatie avand-o in urma cu opt ani, atunci cand au atins faza semifinalelor, devenind prima si singura echipa asiatica ce ajunge in aceasta faza.

Argentina - Nigeria, Ellis Park (Johannesburg), de la ora 17:00 (ora Romaniei):

Arbitri: Wolfgang Stark (Germania), Jan-Hendrik Salver (Germania) si Mike Pickel (Germania); Khalil Al Ghamdi (Arabia Saudita)

Diego Maradona se reintoarce la Mondial dupa 16 ani, infruntand in primul meci de la CM 2010 o echipa africana: Nigeria. Argentina s-a mai intalnit de doua ori cu Nigeria la Mondial: in faza grupelor in '94 (2-1) si '02 (1-0). Sud-americanii au cunoscut ultima infrangere in fata unei echipe africane in 1990, atunci cand au pierdut in fata Camerunului.

Pentru Mondialul din Africa de Sud, Maradona e posibil sa mizeze pe un atac in trei oameni: Higuain-Messi-Tevez, jucatorul lui Manchester City devenind noul favorit al selectionerului. "Carlitos nu poate ramane in afara echipei. Este un idol pentru argentinieni, unul mai mare decat mine sau Messi", a declarat Maradona.

Cea mai buna performanta a echipei antrenate acum de Lars Lagerback a fost faza optimilor de finala, faza pe care nigerienii au atins-o de doua ori, in '94 si '98. Nigeria pleaca in fata Argentinei cu a doua sansa, echipa in fata careia a pierdut ultima data in 2008, la Olimpiada de la Beijing.

"Nigeria este o echipa puternica si capabila sa creeze probleme in atac. Cu toate acestea, cred ca sunt putin cam dezorganizati in defensiva. Acolo trebuie sa ne aratam potentialul", a mentionat selectionerul Argentinei.

"Messi este un jucator bun si il respectam. Asteptam acelasi lucru si din partea lui. Dar noi nu ne gandim la Messi, ci la faptul ca vom juca impotriva Argentinei, o echipa buna", a declarat atacantul Nigeriei, Yakubu Aiyegbeni.(fifa.com).

Anglia - SUA, Rustenburg, de la ora 21:30 (ora Romaniei)

Arbitri: Carlos Simon (Brazilia), Altemir Hausmann (Brazilia) si Roberto Bratz (Brazilia); Eddy Maillet (Seychelles)

Anglia, una dintre echipele favorite la castigarea trofeului la Mondialul din Africa de Sud?, debuteaza sambata in actuala editie, intr-un meci asteptat de milioane de oameni. Elevii lui Fabio Capello intalnesc echipa Statelor Unite ale Americii, dupa 60 de ani de la prima infrangere a englezilor in fata americanilor.

La prima intalnire dintre cele doua echipe, SUA a obtinut una dintre cele mai frumoase victorii, la Mondialul din 1950, invingand Anglia prin golul lui Joe Gaetjens. De atunci, cele doua echipe s-au mai intalnit de alte opt ori, englezii castigand de sapte ori. Ultima victorie a SUA in fata englezilor dateaza din 1993, de la un turneu amical.

La Mondialul din Africa de Sud, Capello mizeaza pe experienta, selectionerul italian a convocat cea mai batrana echipa a Angliei din istorie Mondialului. Cu Gerrard, Terry sau Lampard, Anglia doreste sa obtina titlul Mondial si primul pas va fi impotriva SUA, o echipa ce incearca sa isi lase amprenta pe scena fotbalului mondial.