"Carlitos este erou, nu eu sau Messi", spune Maradona, explicand de ce il va titulariza pe Teevez contra Nigeriei, in locul lui Aguero.​ Sambata, ora 17,00, Argentina debuteaza la Mondial, sub o presiune teribila - specialistii o vad favorita la titlu.

Messi si Diego, spre titlul mondialFoto: Reuters

Atac la Guardiola. Tehnicianul argentinian l-a criticat pe antrenorul barcelonei, Josep Guardiola, pe care il acuza ca l-a obosit intentionat pe Lionel Messi, folosindu-l in toate jocurile din sezon. "Xavi in schimb a fost odihnit", spune Maradona. Preparatorul fizic al Argentinei declarase, in cursul saptamanii, ca Messi a venit "obosit" la nationala, "amanunt" care a aruncat in aer opinia publica de la Buenos Aires.

Interdictie la Twitter. Mai multe echipe au interzis jucatorilor sa foloseasca Twitter, insa acest site a construit un site special pentru a "urmari spiritul mondialului". Twitter a oferit utilizatorilor o lista de conturi "de urmarit", iar site-ul este deja plin de activitate. De altfel, vineri, in deschiderea Mondialului, Twitter a solicitat userii sa foloseasca mesaje limitate la un anumit numar de caractere, pentru a nu suprasolicita site-ul. Spania si Olanda sunt echipele care au interzis jucatorilor sa comunice prin intermediul Twitter.

Nationala de fotbal a Serbiei este insotita in Africa de Sud de Marijana Kovacevici, o doctorita extrem de controversata pentru metodele prin care isi trateaza pacientii. Pentru a vindeca accidentarile, femeia-vraci Kovacevici foloseste un gel pe baza de placenta umana, iar printre cei mai cunoscuti pacienti ai sai se afla Fabio Aurelio. Prezenta Marijanei Kovacevici in Africa de Sud a fost semnalata de cateva ziare sarbesti; federatia de la Belgrad nu a vrut sa comenteze informatia potrivit careia Kovacevici a fost "recrutata" la solicitarea jucatorilor.

Se schimba profilul audientei la acest Mondial - conform estimarilor, mai multe femei vor sta in fata televizorului, pentru a vedea jocurile din Africa de Sud, in comparatie cu Mondialul din 2006: 42 la suta din audienta globala.

Italia tatuata. Conform "Gazzettei dello Sport", doar 5 jucatori ai nationalei italiene nu au cazut victima modei tatuajelor: Buffon, Bocchetti, Montolivo, Gilardino si Pazzini. "Sunt pe cale de disparitie, precum ursii panda", scriu jurnalistii din Paninsula.