Autoritatile din Africa de Sud au confirmat, in cursul zilei de vineri, ca mai multi jurnalisti chinezi au fost jefuiti de persoane inarmate in plina strada, informeaza Goal.com. Totul s-a intamplat la Johannesburg, iar gazetarii au ramas, printre altele, fara aparatura de cateva zeci de mii de euro.

"Nefericitul eveniment s-a petrecut pe strada, asa ca este greu sa facem prea multe comentarii pe aceasta tema" - a declarat un purtator de cuvant al politiei sud-africane.

Gazetarii asiatici au ramas fara aparatele de fotografiat, obiecte personale de valoare si bani. Autoritatile sud-africane au deschis deja o ancheta pentru a-i prinde pe infractori.

Acesta nu este singurul jaf produs la adresa jurnalistilor prezenti in Africa de Sud, trei gazetari(din Portugalia si Spania) fiind atacati, miercuri, in hotelul lor din Magaliesburg, localitate aflata la 120 km de Johannesburg.

De asemenea, nici nationala Greciei nu a scapat de vizita hotilor, fotbalistii eleni fiind cautati de acestia, joi, in camerele de la hotelul unde sunt cazati (Beverly Hills). Jucatorii au ramas fara 1.921 de dolari.