Cupa Mondiala de Fotbal a ajuns in Africa de Sud: vineri, la ora 17,00, debuteaza a 19-a editie a competitiei, cu meciul dintre Africa de Sud si Mexic. Jocul va fi gazduit de arena Soccer City din Johannesburg, stadion care va gazdui si o ceremonie speciala inaintea partidei, ceremonie care va dura 40 de minute.

CM 2010 la start!Foto: Reuters

La festivitatea de deschidere va asista si fostul presedinte Nelson Mandela; organizatorii au anuntat ca Mandela nu va ramane in tribuna pe toata durata evenimentului, din cauza starii de sanatate.

Africa de Sud promite un turneu final "perfect", in pofida temerilor privind nivelul ridicat al infractionalitatii: cativa jurnalisti au fost victime in doua cazuri de jaf armat, iar trei fotbalisti din nationala Greciei au dezvaluit ieri ca le-au fost pradate camerele de hotel.

FIFA a incurajat totusi Africa de Sud, prin vocea presedintelui Sepp Blatter: "Ne asteptam la un mare succes de la acest prim Mondial gazduit de Africa".

Blatter are motive sa fie optimist: World Cup starneste pasiuni si... audiente imense in cele 215 tari care vor retransmite jocurile din Africa de Sud.

Turneul final aduna la start 32 de echipe; se vor juca 64 de partide, iar finala este programata la 11 iulie.