​Muzeul Madame Tussauds sarbatoreste Cupa Mondiala in propriul stil. Sculptorii muzeului figurilor de ceara de la Londra au terminat, dupa patru luni de munca, statuia in marime naturala a starului portughez Cristiano Ronaldo. Jucatorul lui Real Madrid se alatura astfel altor personalitati din sport ce pot fi admirate la Muzeul Madame Tussauds, ca David Beckham, Steven Gerrard sau Pele.

Cristiano RonaldoFoto: Reuters

Statuia lui Ronaldo poarta echipamentul de joc al Portugaliei, donat chiar de jucator. Starul lui Real Madrid s-a intalnit cu sculptorii de la Madame Tussauds in decembrie atunci cand acesti au facut 300 de masuratori si au facut un catalog plin cu pozele sale. Costurile crearii statuii lui Ronaldo au ajuns la 150.000 de lire sterline.

"Cupa Mondiala este unul dintre cele mai mari evenimente din calendarul sportiv asa ca se cuvine ca noi sa ii uram bun venit cu aceasta ocazie uneia dintre cele mai mari talente din fotbal. Am fost coplesiti de numarul mare de cereri de la fani pentru a-i face o statuie lui Cristiano Ronaldo si va fi asezat langa un alt star international, Steven Gerrard, cel care ni s-a alaturat in februarie", a declarat Liz Edwards, purtatorul de cuvant al Muzeului.

Alti sportivi imortalizati in ceara la Muzeul Madame Tussauds: David Beckham, Lewis Hamilton, Muhammad Ali, Andy Murray, Lance Armstrong, Tiger Woods, Shaquille O'Neal, Oliver Kahn, Franz Beckenbauer, Uwe Seeler, Boris Becker, Ronaldinho, Pele.