In plina vreme de criza economica, nationala de fotbal a Frantei este cazata la Pezula Resort, hotel unde o camera costa 500 de lire sterline pe zi. Luxul in care stau "cocosii" a starnit controverse la Paris, acolo unde Rama Yade, secretarul de stat, a precizat ca federatia de fotbal va da socoteala daca rezultatele nu vor fi pe masura, informeaza The Telegraph.

Hotel Pezula ResortFoto: Reuters

"Nu mi se pare deloc normal ca echipa nationala de fotbal sa stea in conditii de super lux, in timp ce in lume este criza economica. Spre exemplu, Spania are cantonamentul intr-un campus universitar", a declarat Rama Yade.

"Nu eu am ales hotelul in care sa se cazeze echipa nationala. Sper ca rezultatele sa fie unele pe masura sederii. In caz contrar, federatia de fotbal va trebui sa dea unele socoteli", a completat Yade.

"Hotelul este foarte dragut, conditiile sunt dintre cele mai bune. Suntem multumiti, cu toate ca nu noi am ales locatia" - Joann Gourcouff, mijlocas Franta.

Franta se afla in Grupa A de la Cupa Mondiala, alaturi de Mexic, Africa de Sud si Uruguay. Obiectivul Cocosilor Galici este sa ajunga in fazele superioare ale competitiei (semifinale).