Nationala Romaniei da primele semne de viata pe 2010, tricolorii reusind prima victorie din acest an impotriva Hondurasului, scor 3-0. Reusitele lui Daniel Niculae (20'), Florescu (45') si Radoi (76' penalti) au pus capat crizei de rezultate. Evidentiatul zilei a fost Ciprian Deac (coautor la doua dintre goluri).

Romania a fost invinsa de Israel, Ucraina si Macedonia in 2010, iar tricolorii erau cu moralul la pamant. Disputa cu Hondurasul era una mai mult decat de palmares pentru elevii lui Razvan Lucescu, tinand cont de faptul ca reprezenta una din ultimele verificari inainte de startul preliminariilor pentru EURO 2012.

Cu o schimbare vizibila de atitudine fata de partidele cu Macedonia si Ucraina, tricolorii au avut momente bune contra unei echipe calificate la Cupa Mondiala.

Reusitele lui Niculae (20'), Florescu (45') si Radoi (76' penalti) au stabilit invingatoarea, iar pentru prima reprezentativa urmeaza o vara de pauza inainte de confruntarea cu Albania (prima din preliminarii). Pentru a ajunge insa in Ucraina si Polonia, elevii lui Razvan Lucescu trebuie sa transpire serios.

"Nu era importanta victoria, ci reactia baietilor dupa 10 zile de cantonament. Au dat 100% la antrenament, iar cu Honduras s-a vazut ca au dorit neaparat victoria. Mai sunt multe de pus la punct, dar cred ca avem cativa jucatori buni pe care ne vom baza in preliminariile pentru EURO 2012" - Ionut Lupescu (DigiSport).

Echipe:

Romania: Lobont (Lung '83)- Dananae, Tamas (Galamaz '79), Goian, Rat (Sepsi '84)- Cocis (Ghioane '46), Radoi, Florescu, Deac (Radut '82)- M. Bilasco, D. Niculae (Dica '67). Selectioner: Razvan Lucescu.

Honduras: Escober - Mendoza, Bernardez (Chavez '39), Izaguirre, Figueroa - Nunez (Espinoza '46), Palacios (Turcios '68), Guevara, De Leon (Pavon '59) - Suazo, Welcome. Selectioner: Reinaldo Rueda.

Meciul cu Honduras a fost cel de-al 608-lea din palmaresul primei reprezentative. Tricolorii au contabilizat272 de victorii, 149 de remize si 187 de infrangeri. Golaveraj 1019-798.