Lionel Messi (Barcelona) a fost ales cel mai bun jucator din Primera Division, primind pentru al doilea an consecutiv Trofeul Alfredo Di Stefano. Argentinianul a primit cele mai multe voturi din partea suporterilor spanioli, dar si din partea juriului de specialitate. Rivalul de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo s-a clasat pe locul secund.

Suporterii spanioli si-au votat favoritii de-a lungul intregului sezon pe site-ul publicatiei Marca. Messi a fost in topul preferintelor acestora, argentinianul primind 92.705 voturi, pe cand Cristiano Ronaldo s-a clasat pe locul secund, acumuland 66.297 voturi.

Ultimul cuvant l-a avut de spus juriul de specialitate, format din 13 persoane, printre care presedintele onorific al Realului, Alfredo Di Stefano, selectionerul Angliei, Fabio Capello, si fosti jucatori ca Emilio Butragueno, Fernando Hierro, Johan Cruyff si Zinedine Zidane.

In clasamentul final, Messi s-a clasat pe primul loc, cu 34 de voturi, Cristiano Ronaldo pe 2, cu 26, iar Xavi pe locul al treilea, cu 15 voturi.

In sezonul 2009/2010 Messi a fost golgeterul ligii spaniole, argentinianul primind si Gheata de Aur, premiu acordat celui mai prolific jucator din Europa.