"The Special One" Jose Mourinho a acordat un interviu postului spaniol Radio Nacional in cadrul caruia a vorbit despre noua sa echipa, Real Madrid, despre ce asteapta de la noii sai elevi, dar si despre rivala madrilenilor, Barcelona.

Real nu a trebuit sa-l convinga sa vina la Madrid deoarece "eram deja convins", a marturisit Mourinho: "Nu eram in largul meu in fotbalul italian si era momentul sa fac o schimbare. Am vorbit doar trei minute cu Florentino, deoarece partea economica nu era fundamentala".

"Real Madrid este perfect pentru mine. Este mare, controversat, dificl, are multe frustrari dar si potential", a mentionat tehnicianul portughez.

Despre perioada in care a fost la Barcelona Mourinho a declarat ca a fost "o experienta fantastica", dar a marturisit ca: "Victoria din semifinalele Ligii Campionilor de pe Camp Nou m-a facut mai fericit decat victoria din finala. Imi place sa castig mereu, si mai mult atunci cand sunt echipe importante".

"Imi plac proiectele unde exista loc de mai bine, nu cele deja consolidate. La Madrid nu este o situatie dramatica. Chelsea spera la un titlu de 48 de ani, iar Inter astepta de 48 de ani un trofeu de Liga Campionilor. Madrid e de aproape 10 ani fara Liga Campionilor si de 2 fara La Liga, nu e dramatic, dar trebuie recuperat ADN-ul clubului, oamenii vor sa vada ceea ce e mai bun pe Bernabeu".

"Voi oferi multa munca, angajament si determinare, dar vreau acelasi lucru in schimb de la jucatori, profesionalism si respect fata de club si suporteri. Nu fac politie, dar jucatorul trebuie sa ajunga cu o ora inainte de antrenamente, sa ramana la Valdebebas daca sunt programate doua sesiuni de antrenamente intr-o zi si sa se simta ca acasa. Viata grupului este fundamentala".

Intrebat de viata de noapte a jucatorilor, Mourinho a replicat: "Eu judec doar munca lor de pe teren, de la antrenamente".

"Acel Mourinho care intra in casele oamenilor este cel de competitie, dar cel de luni, marti, acela nu se vede. El este un Mourinho linistit. Nu ma veti vedea noaptea in Madrid. In competitie este diferit, iti joci viata, este un moment de maxima atentie", a mentionat The Special One, care a comparat situatia sa cu momentul in care Fernando Alonso concureaza: "Cand Alonso piloteaza nu ii trimite mesaje iubitei sale".