Selectionerul Razvan Lucescu a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei Izvestia din Ucraina si preluat de Mediafax, ca atat timp cat va fi antrenorul Romaniei atacantul Adrian Mutu nu va mai aparea la echipa nationala, ca urmare a comportamentului pe care l-a avut inaintea meciului cu Serbia, din preliminariile CM.

Intrebat de ce nu l-a mai convocat la echipa nationala pe atacantul Adrian Mutu, dupa meciul cu Serbia, pierdut de Romania cu scorul 0-5, in preliminariile CM din 2010, Razvan Lucescu a spus: "Pentru mine, disciplina este pe primul loc. Nu voi permite niciodata jucatorilor sa incalce regulile sportive, iar Mutu a facut-o. Inaintea meciului cu Serbia, a fost vazut consumand alcool intr-un club de noapte. Ce fel de exemplu a oferit el coechipierilor din echipa nationala? Imi pare rau, dar nu incurajez astfel de lucruri. De aceea, i-am aratat lui Mutu usa. Atat timp cat voi mai fi antrenor, Mutu nu va mai aparea in echipa nationala".

Referitor la meciul amical pierdut de Romania, sambata, in fata Ucrainei, cu scorul de 2-3, Razvan Lucescu a precizat ca echipa sa nu a putut castiga din cauza arbitrajului si a lipsei sansei. "Ceea ce a facut arbitrul din Cehia nu se poate comenta. Am considerat ca un meci cu Ucraina ne va avantaja. Este usor sa-i critici pe jucatori, insa, sa fim seriosi, deciziile absurde ale arbitrului au stricat jocul", a spus Lucescu, potrivit site-ului www.ua-footbal.com, care reproduce interviul acordat de selectionerul roman.

Intrebat ce a realizat in anul in care a condus nationala Romaniei, Lucescu a spus: "Echipa a inceput sa practice un fotbal mai spectaculos, care atrage mai multi suporteri. Sunt increzator ca echipa Romaniei va progresa si mai mult in viitorul apropiat. In urma antrenamentelor si a muncii depuse am reusit ca creez un mijloc bun al echipei. Se poate vedea ca suntem pe drumul cel bun. In Romania, in acest moment, sunt foarte multi fotbalisti tineri talentati, cu care se pot obtine numeroase succese".