UEFA investigheaza o posibila implicare a clubului Bayern Munchen in mafia rusa a pariurilor. Cotidianul spaniol ABC relateaza ca mai multe institutii europene cerceteaza o posibila vanzare de catre clubul bavarez a semifinalei de Cupa UEFA pierduta in 2008 contra lui Zenit St. Petersburg (0-4 in returul din Rusia).

Primele informatii au fost obtinute intamplator de un judecator spaniol, in urma interceptarii convorbirilor telefonice ale unui mafiot rus. Numele echipei Bayern Munchen apare intr-una din discutiile telefonice interceptate in timpul "operatiunii Troika" din iunie 2008, in urma investigatiilor fiind arestati, printre altii, si capii retelei, Gennadi Petrov, Leonid Khristoforov si Vitali Izgilov.

Petrov este considerat unul dintre principalii capi ai mafiei rusesti iar interceptarile telefonice au indicat faptul ca are relatii de inalt nivel in tara sa. In acest moment, Petrov este eliberat conditionat in Spania, dupa ce a platit o cautiune de 600.000 de euro.

In luna octombrie 2008, presa spaniola a oferit date despre acele discutii compromitatoare ce anuntau o posibila vanzare a semifinalei si a finalei Cupei UEFA. Semifinala urma a fi cumparata pentru suma de 50 de milioane de euro. Zenit a castigat atunci semifinala cu Bayern (4-0) si in finala s-a impus cu 2-0 in fata celor de la Glasgow Rangers.

UEFA a inceput inca din 2008 o investigatie separata, dar acum a decis sa colaboreze cu Fortele de Securitate din Spania, care sunt implicate in lupta contra mafiei rusesti. Un oficial al UEFA a anuntat ca au "intensificat investigatiile in acest caz", insa nu a oferit mai multe informatii.

Potrivit publicatiei spaniole mai sus citate, in acest moment, nici UEFA si nici autoritatile spaniole nu au obtinut date concludente pentru a putea acuza pe Bayern si Glasgow de vanzarea partidelor respective, dar au certitudinea ca aceste infractiuni au avut loc. Bayern si Galsgow au negat vehement implicarea lor in astfel de actiuni.