Victoria Branesti este prima echipa ce reuseste promovarea in Liga 1 in acest sezon, dupa ce duminica, in cea de-a 32-a etapa a Ligii a doua a invins cu 1-0 pe Concordia Chiajna. Ilfovenii au acumulat 70 de puncte, cu doua etape inainte de final si au obtinut biletul pentru a evolua incepand cu sezonul 2010-2011 in prima liga.

Vasile Olariu (Victoria Branesti)Foto: Agerpres

Olariu a marcat sambata singurul gol al echipei din Branesti in partida cu Concordia Chijna, transformand o lovitura de la 11 metri in minutul 17. Victoria s-a distantat in clasament si nu va mai putea fi ajunsa de principalele sale urmaritoare, Petrolul Ploiesti si Sportul Studentesc.

Victoria Branesti nu va putea evolua pe terenul propriu in Liga 1, astfel ca oficialii clubului au incheiat un acord cu proprietarii arenei Gloria din Buzau, stadion ce intra si in planurile Stelei, in cazul in care ros-albastrii nu vor mai putea evolua in Ghencea.

Victoria Branesti a avut o evolutie uimitoare in acest sezon. Dupa ce in urma cu trei sezoane evolua in Liga a III-a, Branestiul, debutant in 2009-2010 in esalonul secund, a reusit intr-un singur an sa ajunga in fruntea clasamentului si sa obtina calificarea in Liga 1.