Cluburile care cheltuie mai mult decat pot produce nu vor mai fi primite in Champions League si Europa League incepand cu sezonul 2014-2015, a anuntat UEFA prin vocea lui Giani Infantino (secretarul general al forului). Prin aceasta masura se doreste protejarea echipelor si o oarecare echilibrare a balantei intre formatiile care investesc enorm si cele care nu dispun de resurse financiare importante.

De asemenea, UEFA a explicat ca vor fi interzise (pentru Champions League si Europa League) si echipele in care se pompeaza sume enorme din partea unor investitori foarte generosi, cum ar fi cazul formatiilor Chelsea si Manchester City.

"Ni se pare absolut normal ca o echipa sa poata investi pentru urmatorul sezon exact atat cat genereaza, nimic in plus. Este o masura prin care incercam sa protejam cluburile. Nu avem cum sa fim dusmanii nimanui, este in interesul nostru ca echipele sa o duca bine" - Gianni Infantino, secretar general UEFA.

In pofida acestei masuri, un club important va putea in continuare sa faca achizitii de zeci de milioane de euro in conditiile in care banii generati in sezonul respectiv (din vanzarea de bilete, din drepturile tv si din drepturile comerciale) sunt suficienti pentru a permite acest lucru.