Ioan Ovidiu Sabau nu mai este antrenorul echipei FC Timisoara, fostul international roman prezentandu-si demisia in cursul zilei de vineri. Principalul motiv al rupturii este relatia tot mai incordata dintre tehnician si suporterii banateni, acestia contestandu-l vehement pe Sabau, conform gsp.ro.

"M-am decis sa ma retrag de pe banca tehnica a lui Poli. I-am comunicat si domnului Iancu, dansul m-a inteles foarte bine, nu mai doresc sa continui la Timisoara" - Ioan Ovidiu Sabau (gsp.ro).

Venit la echipa in vara lui 2009, Sabau a reusit la Timisoara 15 victorii, a remizat de14 ori si a pierdut 5 partide, formatia de pe Bega incheind sezonul pe locul 5 (va juca in Europa League).

Sabau si-a anuntat (pentru prima data) plecarea de pe Dan Paltinisanu inca de la inceputul lunii mai, dupa infrangerea cu 2-0 suferita in fata celor de la Gaz Metan Medias, chiar la Timisoara. Ulterior, fostul mijlocas a revenit asupra deciziei dupa o discutie cu patronul Marian Iancu.

"M-am saturat de atmosfera din jurul echipei! Nu are rost sa ma lupt impotriva curentului", a precizat antrenorul dupa disputa cu Mediasul.

De-a lungul timpului, Sabau a pregatit pe Universitatea Cluj (2000), Gaz Metan Medias (2003-2005), Gloria Bistrita (2005-2009) si FC Timisoara (2009-2010).