Cristi Chivu este primul roman care a cucerit Champions League (in noul format - a debutat in 1993), capitanul echipei nationale avand cateva luni de vis dupa accidentarea teribila suferita in luna ianuarie. "Cand m-am operat, nu stiam nici daca voi mai juca vreodata fotbal. Acum traiesc aceasta bucurie fantastica", a precizat fundasul pentru Sky dupa victoria cu Bayern (2-0).

"Acest succes este in primul rand rodul muncii depuse in ultimul an. Toti am fost implicati, am stiut cum sa trecem peste perioadele grele. Doar asa se castiga, doar formezi o echipa. Cand m-am operat, nici nu stiam daca voi mai juca vreodata fotbal, de aceea traiesc acum o bucurie fantastica. E nevoie si de putin noroc pe parcurs, iar pentru a castiga Liga Campionilor e vital sa tratezi cu importanta toate detaliile " - Cristi Chivu, pentru Sky Sport.

Romani in finala Champions League

Florin Raducioiu a fost primul roman care a ajuns in finala Ligii Campionilor, noul format, atacantul nefiind insa folosit in finala AC Milan - FC Barcelona (scor 4-0), disputata in mai 1994.

Adrian Ilie a fost urmatorul roman care a ajuns in ultimul act la prestigioasei competitii, Cobra fiind insa lasata in tribuna la finala liliecilor cu Bayern (din 2001), pierduta la penaltiuri. Atacantul a bifat 22 de minute in finala Valencia - Real Madrid (0-3), disputata pe Stade de France (2000).

Dupa 2-0 cu Bayern Munchen (pe Santiago Bernabeu), Inter Milano a devenit noua campioana a Europei, italienii bifand tripla (titlul in Serie A, Cupa Italiei si Champions League).