Finala Champions League dintre Bayern si Inter Milano va genera venituri record de aproximativ 351.5 milioane de euro, informeaza un studiu realizat de MasterCard. Marea castigatoare va incasa 120 de milioane, invinsa isi va trece in conturi 70 de milioane, in timp ce Madrid (orasul gazda) va avea castiguri de 94 de milioane de euro. Bayern - Inter va fi in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro, sambata, de la ora 21.45.

Anul trecut, FC Barcelona (campioana Europei) si-a trecut in cont 110 milioane de euro dupa triumful de la Roma, cu aproximativ mai putin 10 milioane de euro fata de castigatoarea din acest sezon (Bayern sau Inter).

Ultimul act de la Stadio Olimpico (2009) a generat castiguri de 75 de milioane de euro pentru Cetatea Eterna, in timp ce Madridului ii vor reveni 94 de milioane de euro in acest an (2010).

Manchester United (vicecampioana Europei) a castigat 65 de milioane de euro, in timp ce invinsa din aceasta seara va castiga aproximativ 70 de milioane de euro.

Impactul finalei Champions League este estimat la suma de 351.5 miloane de euro, fiind cea mai prolifica din istoria competitiei.

Fata de sezoanele trecute, finala din 2010 are avantajul ca se desfasoara in week-end (prima din istorie care se va juca sambata), incasarile urmand sa fie superioare fara de ziua de miercuri, asa cum se juca ultimul act pana acum.

Marele meci de pe Santiago Bernabeu va fi urmarit de aproximativ 170 de milioane de telespectatori, in timp ce Barcelona - Manchester (finala de anul trecut) a adunat o audienta de 145.2 milioane de telespectatori.

Bayern Munchen - Inter Milano se va desfasura, sambata, de la ora 21.45, pe Santiago Bernabeu din Madrid, disputa urmand sa fie in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro.