Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) ia atitudine in ceea ce priveste violentele de pe stadioanele din Bucuresti. Reprezentantii ATOP au anuntat, dupa intrunirea de joi, ca vor propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect de hotarare, prin care sa stopeze actele de violenta, una dintre masurile propuse fiind ca meciurile de fotbal sa se desfasoare pana in ora 21:00.

Alte masuri ce ar putea luate in acest sens ar fi schimbarea orarului de joc la matineu (ca o masura de sanctionare), interzicerea formarii de grupuri mai mari de 20 de persoane in apropierea stadioanelor dupa terminarea meciurilor, acordarea mai multor atributii pentru politistii comunitari sau pentru cei apartinand Politiei Locale a Municipiului Bucuresti in sensul asigurarii ordinii si linistii publice in apropierea stadioanelor, informeaza Mediafax.

Masurile propuse de ATOP vor fi inaintate Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) pentru a fi supuse dezbaterii publice si ulterior aprobarii CGMB.

In urma cu doua saptamani, ATOP s-a intalnit cu reprezentantii cluburilor sportive, Doru Giugula, presedintele ATOP, declarand atunci: "Vom cere Consiliului General al Municipiului Bucuresti si primarului Sorin Oprescu mutarea meciurilor in cursul diminetii sau chiar interzicerea acestora pe teritoriul Bucurestiului. Nu vom mai tolera manifestarile huliganice".

Reprezentantii cluburilor nu s-au aratat incantati de aceasta initiativa, masurile propuse de ATOP fiind ironizate chiar si de primarul Sorin Oprescu, cel care a propus mutarea meciurilor "la circ".