"Ma apuc sa demontez scaunele, nocturna, tabela. Tot ce pot sa iau legal, voi lua", sunt cuvintele patronului Stelei in legatura cu viitorul stadionului Steaua. Gazda ros-albastrilor (de 36 de ani) si a nationalei, arena din Ghencea este, in aceste momente, a nimanui. "Templul fotbalului romanesc" este in pericol sa devina o ruina...

"Voi lua tot! Voi lasa baza cat pot de goala! Iau si scaunele, acum ma apuc sa le demontez! Nu poate nimeni sa mute Steaua din Ghencea! Ei fac in asa fel incat sa te muti singur. Te obliga sa platesti 65.000 de euro pe luna chirie. Daca stau acolo si respect contractul, imediat vine fiscul. Au trimis ordin sa evacuam baza. Noi le-am spus ca nu o evacuam, pentru ca avem bunuri acolo si stam sa le protejam. Dau jos nocturna, tabela, transformatoarele, scaunele. Iau tot ce pot lua legal. Las totul in paragina si duc totul la mine acasa, in Pipera" - Gigi Becali, patron Steaua, intr-o conferinta de presa.

La 36 de ani distanta de la inaugurare, Stadionul Steaua risca sa devina doar o amintire a fanilor ros-albastri care au apucat sa-i vada pe favoriti evoluand in Ghencea.

Dupa sute de partide gazduite (dintre care 30 de derbiuri cu Dinamo si nu mai putin de trei semifinale de Cupa Campionilor), arena se apropie de finalul existentei. Steaua se muta la Buzau, iar Ghencea nu mai are pe cine sa gazduiasca.

"Daca Steaua debuteaza in campionatul urmator la Buzau, atunci echipa asta a murit! Eu am asistat la construirea stadionului din Ghencea, am fost acolo din '64, deci cu 10 ani inaintea inaugurarii arenei. Steaua nu poate exista in alta parte!" - Lajos Satmareanu (fost jucator al Stelei intre 1965–1975), citat de gsp.