CFR este echipa momentului in fotbalul romanesc, formatia din Gruia bifand doua titluri in ultimele trei sezoane din Liga 1. "Secretul nostru este stabilitatea, din toate punctele de vedere. Imi doresc sa jucam in grupe cu Barcelona. Ar fi un vis ca Messi, Xavi si toti ceilalti sa evolueze in Romania intr-un meci oficial", a declarat Iuliu Muresan, presedintele campioanei, pentru HotNews.ro.

Dupa un campionat destul de echilibrat (au fost la un moment dat sase echipe cu sanse reale la prima pozitie), CFR a castigat cel de-al doilea titlu de campioana a Romaniei din istorie. Clujul a fost cea mai constanta echipa din Liga 1, singurele momente de nesiguranta aparand in ultimele etape.

Secretul echipei din Gruia este, dupa a precizat Iuliu Muresan pentru HotNews.ro, stabilitatea, atat financiara cat si mai ales la nivelul conducerii.

Rep: CFR a bifat al doilea titlu din istorie. Ce urmeaza pentru echipa in urmatoarea perioada?

Iuliu Muresan: "Suntem fericiti, dar euforia trebuie sa ne treaca pentru ca vine finala Cupei Romaniei. Ne dorim sa realizam eventul. Ar fi extraordinar sa ne impunem, acest trofeu ar fi incununarea unui sezon superb. Pe 27 mai avem un spectacol in care ne dorim sa sarbatorim alaturi de fani castigarea celor doua trofee. Dupa acest moment, jucatorii vor avea vacanta pana pe 20 iunie".

Rep: Aveti din ce in ce mai multi suporteri, cum comentati acest lucru?

Iuliu Muresan: "Acest lucru ne bucura, fotbalul este pentru suporteri, ei sunt sarea si piperul. Evolutiile noastre din ultimul timp i-au adus pe oameni la stadion. Seriozitatea si respectul sunt lucrurile care ne leaga. Speram sa nu-i dezamagim in urmatoarea perioada".

Rep: Care credeti ca a fost punctul forte al echipei in castigarea campionatului?

Iuliu Muresan: "Stabilitatea clubului a fost atuul nostru. Aici ma refer atat la nivel financiar, cat si la cel al conducerii clubului. Fiecare a stiut ce are de facut, iar totul a mers conform planului. Suntem unul dintre putinele cluburi din Romania care nu are niciun fel de restanta catre jucatori. Toti banii sunt platiti la timp, iar acesta a fost raspunsul nostru pentru munca lor".

Rep: Va gandeati la inceputul sezonului (unul destul de echilibrat) ca va veti impune?

Iuliu Muresan: "Da, chiar ma gandeam. De altfel, obiectivul nostru pentru acest sezon a fost castigarea campionatului. Prin munca si seriozitate l-am obtinut. De acum incolo, obiectivul pentru toate sezoanele va fi titlul de campioana a Romaniei. Singurul lucru unde nu am avut dreptate a fost faptul ca eram sigur ca ne vom impune cu cel putin trei patru etape inainte de final. Pana la urma au fost doar doua, iar acest lucru nu ne deranjeaza".

Rep: A fost vreun moment in care ati avut senzatia ca titlul va scapa printre degete?

Iuliu Muresan: "Da, am avut un singur moment in care mi-a fost teama pentru pierderea campionatului. Este vorba despre pauza partidei cu Universitatea Craiova. Era 2-0 pentru ei, iar noi jucam cu un jucator mai putin pe teren. Atunci m-am gandit, pentru prima data in acest sezon, ca vom pierde campionatul in favoarea Urziceniului".

Rep: Care a fost cel mai bun/ mai slab meci al campioanei din acest sezon?

Iuliu Muresan: "Dupa parerea mea, cea mai buna partida facuta de noi in acest campionat a fost a doua repriza a disputei de la Severin cu Craiova. Am avut 45 de minute foarte tensionate, dar am avut un comportament de echipa mare pe teren. Cel mai prost meci al nostru a fost cel de la Ploiesti, pierdut cu 1-0 in fata Astrei. Nu imi explic nici azi evolutia de atunci. Recunosc, am fost penibili".

Rep: Care este obiectivul CFR-ului pentru Champions League?

Iuliu Muresan: "Calificarea din grupe. Daca acest lucru va insemna optimile Champions League, ar fi cu atat mai bine. Cu toate acestea, nu ar fi rea nici o calificare in primavara Europa League".

Rep: Cu cine doriti in mod deosebit sa jucati in grupele Ligii Campionilor?

Iuliu Muresan: "Din punctul meu de vedere - Barcelona. Este echipa momentului, au un fotbal impresionant. Ar fi un vis ca Messi, Xavi si toti ceilalti sa evolueze in Romania intr-un meci oficial. Daca este sa judec din punctul de vedere al lui Arpad (nr Paszkany - patronul echipei) atunci as vrea sa vina Bayern Munchen in Gruia. Nemtii sunt un model demn de urmat in tot ceea ce fac".

Rep: Va veti intari in perspectiva participarii in Champions League?

Iuliu Muresan: "Suntem constienti ca avem nevoie de intariri. Champions League este o competitie unde se face fata foarte greu. In primul rand sper sa putem prelungi imprumuturile jucatorilor Nicolae Dica, Felice Piccolo, Roberto De Zerbi si Davide Bottone. Sunt fotbalisti de care avem mare nevoie, dar sa vedem intai pretentiile financiare ale echipelor de care apartin".

Rep: Vor fi jucatori care vor parasi Gruia in aceasta vara?

Iuliu Muresan: "Cu siguranta ca vor fi. In primul rand, este vorba despre fotbalistii la care se va renunta din simplul motiv ca nu mai intra in planurile noastre. Apoi, va fi cel putin un jucator care va fi vandut. Momentan nu pot sa va spun cu siguranta cine si unde. Daca cei patru nu vor continua la noi (nr. Dica, Piccolo, De Zerbi si Bottone) atunci cu siguranta vom fi nevoiti sa transferam mai multi jucatori".

Rep: Are CFR un model european atunci cand vine vorba de organizarea clubului?

Iuliu Muresan: "Imi plac multe modele din vest, dar cu siguranta Chelsea este un club demn de urmat. Englezii ofera o organizare aproape de perfectiune uneori. As vrea sa spun si Bayern, dar in ultimul timp am vazut unele materiale in care Van Gaal critica conducerea. In aceste conditii, raman doar la Chelsea".

Rep: Intre Interul lui Mourinho si Bayernul lui Van Gaal pe cine preferati in finala Champions League?

Iuliu Muresan: "Categoric voi fi un suporter al lui Bayern. Ofera un model sanatos si sper sa castige Champions League in dauna italienilor".

Dupa ce a castigat cel de-al doilea titlu din istorie, CFR Cluj isi doreste sa triumfe si in Cupa Romaniei, competitie unde va disputa finala (26 mai, Iasi) impotriva celor de la FC Vaslui. In cazul unui succes, clujenii isi vor trece in cont al treilea trofeu consecutiv.