Hamburg Arena va fi miercuri seara gazda primei finale din Europa League, meci in care vor lupta pentru trofeu Atletico Madrid si Fulham. Daca spaniolii au un trofeu european in palmares, englezii asteapta de 131 de ani primul succes intr-o finala europeana.

In drumul sau spre finala de la Hamburg, Fulham a eliminat echipe ca Juventus, Sahtior Dontek sau Hamburger SV. Ultima finala disputata de englezi intr-o competitie dateaza din 1975, atunci cand au pierdut cu 0-2 in fata celor de la West Ham United, in Cupa Angliei.

O victorie in fata celor de la Atletico pe Hamburg Arena il poate face pe antrenorul Roy Hodgson primul antrenor englez ce castiga un trofeu major european, dupa ce Sir Bobby Robson a invins cu Barcelona pe cei de la Paris Saint-Germain cu 1-0, in finala Cupei Cupelor UEFA din 1996/1997.

Roy Hodgson, antrenor Fulham: "Este un moment exceptional atat pentru cariera mea, cat si pentru istoria lui Fulham. Este o ocazie mare deoarece finala are o singura mansa. Incercam sa castigam competitia. Am avut un sezon bun si suntem determinati sa-l incheiem cu un trofeu. Muncesti mult pentru a ajunge in finala, joci foarte multe meciuri importante, dar la final o singura echipa zambeste, cealalta are lacrimi in ochi". (uefa.com)

Atletico a eliminat din Europa League pe Liverpool si Galatasaray, spaniolii urmarind sa castige acum cel de-al doilea trofeu european, dupa cel obtinut in 1962, cand au invins in finala Cupei Cupelor UEFA pe Fiorentina (1-1, 3-0). Titlul obtinut in '62 a fost castigat chiar pe taram german, la Stuttgart.

Quique Sánchez Flores, antrenor Atletico: "Principala noastra sarcina este sa facem un meci bun. Stim ce importanta are meciul in contextul istoriei clubului. Am avut un parcurs greu, dar echipa s-a purtat exemplar si a reusit sa treaca peste provocari. In finala va trebui sa aratam acelasi spirit care ne-a adus pana in aceasta faza. Nu credem ca se poate vorbi de o favorita. Respectam pe Fulham, care si-a castigat locul in finala cu un antrenor minunat". (uefa.com)

Echipe probabile:

Atletico Madrid: De Gea, Valera, Antonio Lopez, Forlan, Raul Garcia, Aguero, Paulo Assuncao, Alvaro Dominguez, Reyes, Simao, Perea

Fulham: Schwarzer, Konchesky, Pantsil, Hangeland, Gera, Murphy, Duff, Hughes, Etuhu, Zamora, Davies