Selectionerul Braziliei, Dunga, a anuntat marti lista celor 23 de fotbalisti convocati pentru Cupa Mondiala 2010 din Africa de Sud. Desi Ronaldinho declara in aprilie ca nu-si imagineaza Mondialul fara el pe teren, se pare ca Dunga poate. Jucatorul lui AC Milan nu va juca la CM, Adriano, Neymar sau Pato fiind alti jucatori care nu au intrat in planurile selectionerului Braziliei.

Castigator al Mondialului in 2002 si ales doi ani consecutiv (2004 si 2005) Jucatorul Anului de catre FIFA, Ronaldinho nu face parte din lotul Braziliei pentru Mondialul din Africa de Sud. "Acesti jucatori sunt castigatori. Nu e nicio indoiala ca sunt pregatiti sa ajute Brazilia in a-si atinge scopul. Calitatea si capacitatea lui Ronaldinho ca jucator sunt indiscutabile. A trebuit sa iau o decizie bazata pe ceea ce s-a intamplat pe teren", si-a motivat Dunga decizia.

Pe lista ignoratilor de Dunga se afla si Neymar, Paulo Henrique, Alexandre Pato sau Adriano. "Adriano a primit mai multe sanse. Echipa l-a intampinat intotdeauna pe Adriano, dar vine un moment in care ratiunea vine inaintea sentimentelor", a mentionat selectionerul Braziliei.

Ronaldinho si Adriano se alatura altor nume mari care nu vor participa la Mondial, ca Francesco Totti, Luca Toni, Karim Benzema, Patrick Vieira sau Ruud van Nisterlooy.

Brazilia face parte din Grupa G la CM, urmand a avea ca adversari pe Portugalia, Coasta de Fildes si Coreea de Nord.

Lotul Braziliei pentru CM 2010:

Portari: Julio Cesar (Inter Milano), Doni (AS Roma), Gomes (Tottenham Hotspur)

Fundasi: Luisao (Benfica Lisabona), Lucio (Inter Milano), Juan (AS Roma), Thiago Silva (AC Milan), Maicon (Inter Milano), Daniel Alves (FC Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto (Cruzeiro Belo Horizonte)

Mijlocasi: Gilberto Silva (Panathinaikos Atena), Josue (VfL Wolfsburg), Elano (Galatasaray Istanbul), Kaka (Real Madrid), Ramires (Benfica Lisabona), Felipe Melo (Juventus Torino), Julio Baptista (AS Roma), Kleberson (Flamengo Rio de Janeiro)

Atacanti: Luis Fabiano (FC Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (VfL Wolfsburg), Robinho (FC Santos/Manchester City).