Curtea de Apel Pitesti judeca miercuri recursul înaintat de arbitrii Marius Martis si Ionica Serea, cercetati pentru fapte de coruptie, fata de arestarea preventiva decisa de Tribunalul Arges. Recursul va fi judecat de Completul Penal Special, de la ora 8:00, scrie Agerpres.

Tribunalul Arges a emis, pe 30 aprilie, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Marius Martis si Ionica Serea, retinuti pentru fapte de coruptie.

Arbitrii Serea si Martis contesta arestarea preventiva la Curtea de Apel Pitesti intr-un nou dosar in care este implicat finantatorul FC Arges, Cornel Penescu.

Serea este acuzat de procurorii anticoruptie ca a primit ca mita de la Penescu suma de 21.000 de dolari, pentru a favoriza echipa pitesteana intr-un meci cu Steaua Bucuresti.

Tranzactia ar fi fost intermediata de celalalt arbitru arestat in dosar, Marius Martis, banii fiind livrati de omul de incredere al lui Penescu, Liviu Facaleata.

"Aceasta suma de bani a fost data pentru ca inculpatul Serea Ionica, in calitate de arbitru delegat de Federatia Romana de Fotbal, sa arbitreze partida dintre cluburile FC Arges Pitesti si FC Steaua Bucuresti, disputata la 20 martie 2009, sa faciliteze ca echipa FC Arges Pitesti sa obtina un rezultat favorabil in meciul pe care urma sa-l dispute (...) si de asemenea, pentru ca jucatori din cadrul echipei din Pitesti sa nu primeasca sanctiuni disciplinare (cartonas galben sau cartonas rosu), iar astfel de sanctiuni sa fie aplicate fotbalistilor din echipa adversa'" se arata intr-un comunicat transmis de Serviciul Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Procurorii anticoruptie i-au audiat deja si pe finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, si pe fostul administrator al firmelor omului de afaceri pitestean, Liviu Facaleata, care au calitatea de invinuiti in dosar.

Scandalul coruptiei din fotbal s-a declansat pe 13 aprilie 2009, cand finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, au fost retinuti odata cu directorul societatii PIC, Liviu Facaleata si fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorilor Pitesti, Cristian Libertatu.

Ulterior au fost arestati preventiv in acelasi dosar observatorul federal Marcel Lica si arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu si Aurelian Bogaciu.