Busquets a fost protagonistul unei faze cel putin ciudate in partida dintre Villarreal si Barcelona. Centralul Teixeira Vitienes i-a aratat de doua ori cartonasul galben (minutele 63 si 81), dar nu l-a eliminat pe mijlocasul Barcelonei. Ulterior, Busquets a fost schimbat cu Yaya Toure, iar protestele intregului stadion El Madrigal au fost inutile.

Busquets a vazut primul cartonas galben in minutul 63, atunci cand a oprit o actiune a Submarinului Galben prin hent. Dupa numai 18 minute, Busquets este chemat la schimbare, trage de timp si este avertizat cu al doilea galben de central. Spre surprinderea tuturor, Busquets este inlocuit de Yaya Toure, fara ca mijlocasul spaniol sa fie eliminat.

Stadionul protesteaza, dar arbitrul nu-l elimina pe Busquets. Teixeira Vitienes a motivat, in raportul de joc, ca respectivul avertisment ar fi fost aratat lui Llorente (fotbalist care l-a impins pentru a parasi mai repede terenul de joc) si nu jucatorului Barcelonei. Reluarile televiziunii spaniole il contrazic insa pe central.

Vezi aici cum Busquets primeste doua galbene fara sa fie eliminat: