Un numar de 23 de suporteri stelisti au fost interzisi sa intre pe stadioane, dupa incidentele petrecute in meciul etapei a 29-a a Ligii 1 dintre Steaua si Timisoara, partida terminata la egalitate 3-3. Jandarmeria Romana a anuntat ca firma de paza a stadionului Ghencea a fost sanctionata, iar asupra a patru fani s-a dispus inceperea urmaririi penale.

"S-a stabilit identitatea a 342 de spectatori care au participat la evenimentele petrecute la sfarsitul partidei, in tribuna a II-a, sectoarele 18 si 19. Dintre acestia, pentru patru persoane au fost intocmite actele de constatare care premerg inceperii urmaririi penale privind savarsirea unor fapte de loviri sau alte violente, opunere cu violenta fata de fortele de ordine si ultraj. De asemenea, douazeci si trei de persoane au fost sanctionate contraventional pentru aruncarea cu diferite obiecte asupra personalului de ordine si siguranta, conform art. 20, lit. i din Legea 4/ 2008 si le-a fost aplicata sanctiunea complementara de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioada de 1 an", se arata in comunicatul Jandarmeriei, citat de Mediafax.

"Societatea de securitate a fost sanctionata pentru nerespectarea obligatiilor stabilite in planul de actiune (nerespectarea tinutei pe timpul serviciului, nerespectarea posturilor din planul de actiune si adoptarea unor masuri fara aprobarea comandantului actiunii), potrivit art. 27 din Legea 4/ 2008. Totodata, vor fi inaintate catre politie documentele care privesc nerespectarea de catre societatea de securitate a obligatiilor prevazute in Legea 333/ 2003", se mai arata in comunicat.

Incidentele dintre suporteri si fortele de ordine la meciul Steaua - Timisoara au dus si la sanctiuni din partea Ligii Profesioniste de Fotbal. Astfel, Steaua a primit o suspendare de o etapa a terenului, precum si o amenda de 50.000 de lei.