Fostul arbitru FIFA, Ionica Serea, a fost retinut, joi, de catre procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru acte de coruptie intr-unul din dosarele in care este implicat si Cornel Penescu, finantatorul echipei FC Arges, informeaza Agerpres.

Serea a ajuns joi dimineata la sediul DNA Pitesti pentru a fi audiat in cazul Penescu, iar procurorii au decis emiterea unui mandat de arestare de 24 de ore, urmand ca la expirarea acestuia sa ceara un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Serea "si-a trecut numele" in dosarul "Mita in fotbal", alaturi de el fiind cercetate si alte nume precum Gheorghe Constantin (fost presedinte CCA), Sorin Corpodean (fost arbitru FIFA), Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu sau Florin Prunea.

Ionica Serea a fost exclus de catre Comisia Centrala a Arbitrilor din arbitraj in aprilie 2009, dupa mai multe greseli, ultima fiind cea din semifinala Cupei Romaniei, dintre Vaslui si CFR Cluj. Dupa acest episod, Serea a ramas aproape de fotbal, fiind legitimat la echipa FC Campineanca, din Liga a IV-a, angajandu-se si ca paznic la Penitenciarul Focsani.