Suspendat 9 luni de CONI (Comitetul Olimpic Italian) pentru ca s-a dopat cu sibutramina, Adrian Mutu a fost anuntat, in cursul zilei de marti, de conducerea clubului Fiorentina ca i-a fost diminuat salariul cu 50% pe perioada suspendarii sale, informeaza Violanews.com. Ceea ce presa din Peninsula anuntase cu cateva zile in urma a devenit oficial - salariul lui Mutu a fost injumatatit.

"Incepand de astazi (nr. marti), Adrian Mutu va primit doar jumatate din salariu din partea Fiorentinei. Decizia vine dupa ce fotbalistul roman a fost suspendat 9 luni pentru consum de substante interzise. Oficialii clubului Viola sunt de parere ca imaginea formatiei de Serie A a avut de suferit mult in urma scandalului in care a fost implicat Mutu. In aceste conditii, atacantul nu va mai primi suma stipulata in contractul facut cu ceva timp in urma", se precizeaza in Violanews.com.

Adrian ajunsese, inainte de suspendare, la un salariu de aproximativ 180.000 de euro pe luna, iar in urma acestei decizii fotbalistul roman va incasa jumatate din aceasta suma (90.000 de euro pe luna).

Poate ajunge la Fenerbahce sau Ajax

Jurnalistii peninsulari vorbesc si despre viitorul lui Mutu la formatia italiana, gazetarii precizand ca momentan nu s-a hotarat nimic in privinta romanului, dar ca sunt sanse destul de mari ca Adrian sa parasesca echipa de pe Artemio Franchi.

"Se vorbeste mult despre situatia lui Mutu, dar momentan nu s-a hotarat nimic. Sunt sanse mari ca romanul sa plece de la Fiorentina. Cu toate acestea, exista si varianta ca Adrian sa continue la echipa. El este dator publicului si formatiei", se precizeaza in Violanews.com.

Doua dintre posibilele destinatii ale lui Mutu sunt Fenerbahce si Ajax, olandezii fiind o destinatie de ultim moment pentru roman. Adus la Fiorentina in vara lui 2006 (anuntul oficial a fost facut pe 8 iulie), Adrian a bifat 121 de partide pentru italieni, reusind 65 de goluri.

Cotat ultima data de Transfermarkt la 7,5 milioane de euro, fotbalistul roman nu mai figueaza in clasamentul germanilor, Mutu ajungand sa valoreze 5 milioane de euro.