Francezii de la Olympique Lyon au o singura optiune in meciul retur al semifinalelor Ligii Campionilor: atacul. Condusi cu 1-0 dupa mansa tur de nemtii de la Bayern Munchen, Lyonezii, care au eliminat in optimi pe galacticii de la Real, trebuie sa riste totul pentru a se califica pentru prima data in istorie in finala LC. Bayern nu se va multumi sa-si apere rezultatul din tur si anunta un asediu la poarta francezilor.

Claude Puel, antrenor Olympique Lyon: "Cred ca lipsa noastra de experienta in comparatie cu Bayern nu va fi o problema pentru noi. Bayern este o echipa increzatoare si are toate motivele deoarece a dominat meciul tur. Sa-i lasam sa fie increzatori. Ei au reusit sa ne citeasca jocul in primul meci. Poate ca avem regrete dupa tur, dar si ei ar trebui sa aiba deoarece ar fi putut inscrie mai multe goluri. Pentru acest meci trebuie sa ne concentram, dar eu cred ca putem invinge orice echipa din Europa. Nu ne ingrijoram in privinta adversarilor nostri. Va trebui sa ne facem jocul si sa nu repetam greselile din tur.

Louis van Gaal, antrenor Bayern Munchen: "Cand antrenam in Olanda le spuneam tot timpul elevilor mei ca echipele germane lupta pana in ultimul minut. Nu poti sa spui niciodata ca ai castigat decat dupa fluierul final. In echipa noastra este o dorinta foarte mare. Noi intotdeauna am gasit raspunsuri si depindem doar de noi. Intotdeauna mizam pe atac. Nu suntem o echipa care se apara si care evita sa primeasca goluri. Nu am jucat asa niciodata si nu avem de gand sa facem asta acum. Niciodata nu simt presiune inaintea unui meci. Pe masura ce se apropie ora meciului, creste tensiunea, dar e una utila. Am nevoie de acea tensiune pentru a lua decizii.

Ultimele rezultate:

VfL Borussia Monchengladbach - Bayern Munchen 1-1 (Reus '60/ Klose '73)

Lyon nu a jucat in weekend, Liga Profesionista Franceza de fotbal acceptandu-i cererea de a amana meciul cu AS Monaco, programat in 24 aprilie, pentru ca francezii sa poata pregati returul cu Bayern.

Echipe probabile:

Olympique Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho, Makoun, Gonalons, Govou, Delgado, Michel Bastos, Lisandro Lopez

Bayern Munchen: Butt, Lahm, Van Buyten, Badstuber, Contento, Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Olic, Muller, Klose