Sepp Blatter este asteptat in Africa de Sud mai ceva ca un star de cinema. Pentru sederea de o luna de zile la Johannesburg a presedintelui FIFA au fost mobilizate zeci de persoane, al caror singur scop va fi "rasfatarea" boss-ului. Intr-o tara care "s-a dat peste cap" pentru a organiza Mondialul, Blatter va fi tratat ca un rege, presedintele facand deja o lista a doleantelor sale.

Oficialii Africii de Sud au facut eforturi imense pentru a putea organiza Cupa Mondiala 2010, sacrificand in unele ocazii binele propriiilor cetateni pentru a se ridica la standardele FIFA. Sume exorbitante au fost cheltuite si scoli au fost daramate pentru a face loc noilor stadioanele intr-o tara care inregistreaza zilnic 1.000 decese din cauza infestarii cu virusul HIV.

Pentru o luna, in timpul Mondialului, sud-africanii vor uita din nou de propriiile dorinte si vor avea grija ca oaspetii de seama sa fie tratati ca atare. 200 de delegati FIFA vor fi cazati la Michelangelo Hotel, in timp ce 24 de membri ai Comitetului Executiv FIFA vor sta in apartamente de lux din complexul de cinci stele, Michelangelo Towers, din Johannesburg.

Sepp Blatter va fi rasfatatul Africii de Sud pe parcursul celor 30 de zile ale Cupei Mondiale de fotbal. Presedintele FIFA, in varsta de 73 de ani, va avea cele mai bune conditii in complexul de cinci stele la care va fi cazat, fiind in permanenta supravegheat de cinci garzi de corp. Pentru bunastarea lui Blatter se vor asigura zeci de persoane, care au pregatit deja covorul rosu la intrarea biroului "Presedintelui".

Potrivit publicatiei sud-africane Times, Blatter, descris de oamenii din preajma sa ca fiind un tip dificil de inteles, dar care da bacsisuri generoase, a cerut ca in biroul pe care-l va ocupa timp de o luna sa fie un minibar personalizat si un frigider plin cu sticle de vin african, dar si gheata facuta doar din apa Evian. De asemenea, boss-ul FIFA a a cerut ca in biroul sau sa fie si o baie decorata in stil african.

FIFA a ordonat ca in jurul complexului sa fie afisate doar reclame ale sponsorilor CM, banner-ele celorlalte branduri urmand a fi acoperite pe timpul competitiei cu logo-ul FIFA. Desi protocolul FIFA permite folosirea exclusiv a produselor sponsorilor CM, presedintele face exceptie si va fi "rasfatat" cu apa minerala italiana, San Pellegrino, in loc de cea a sponsorului Bonaqua.