CFR Cluj mai are nevoie de 9 puncte pentru a castiga (pentru a doua oara in istorie) titlul de campioana a Romaniei. Formatia din Gruia are un avantaj de 6 puncte cu doar 5 etape inainte de incheierea sezonului. Important este insa faptul ca echipa lui Mandorlini poate sa termine la egalitate de puncte cu oricare dintre contracandidate, ardelenii avand avantajul rezultatelor directe.

CFR mai are de jucat cu Astra Ploiesti (in deplasare), FC Vaslui (acasa), U Craiova (in deplasare), Inter Curtea de Arges (acasa) si Ceahlaul Piatra Neamt (in deplasare).

Din aceste cinci dispute, ceferistii trebuie sa castige 9 puncte pentru a fi noua campioana a Romaniei. In cazul in care acest lucru se va intampla, va fi al treilea sezon consecutiv in care titlul este castigat de o echipa din afara Bucurestiului.

CFR Cluj are rezultate superioare in duelurile cu toate contracandidatele la titlu - cu Unirea (2-0 in Gruia si 1-0 la Urziceni), cu Steaua (2-2 in Ghencea si 1-1 in Gruia), cu Timisoara (0-0 in Gruia si 1-1 in Banat).

"Avem 6 puncte avans, dar mai sunt 5 etape in care se poate intampla orice. Lucrurile nu sunt clare, mai avem jocuri destul de grele" - Iuliu Muresan, presedinte CFR (sport.ro).

"Ramanem sa luptam pentru ce mai putem. Locul doi este accesibil, desi si astia de la Urziceni stau mai bine la rezultatele directe - Mihai Stoichita, antrenor Steaua.

"Vreau sa fiu campion. Nu e imposibil, avem 7 puncte distanta fata de CFR Cluj, dar putem sa recuperam. CFR e cea mai slaba din primele 5 clasate din Liga I, pe mine nu m-au impresionat cu nimic" - Marian Iancu, presedinte FC Timisoara (sport.ro).

"Ei sunt sigur campioni (nr. CFR Cluj). Noi vom ramane in bataia pentru locul doi" - Cosmin Contra, jucator FC Timisoara.

"Nu ne gandim la castigarea titlului, noi vrem sa terminam pe podium. Ar fi o mare performanta" - Mihai Stoica, manager Unirea Urziceni.

Program CFR Cluj:

Astra Ploiesti - CFR Cluj

CFR Cluj - FC Vaslui

U Craiova - CFR Cluj

CFR Cluj - Inter Curtea de Arges

Ceahlaul - CFR Cluj

Program Steaua:

Alba Iulia - Steaua

Steaua - Astra

FC Vaslui - Steaua

Steaua - U Craiova

Inter Curtea de Arges - Steaua

Program Urziceni:

Urziceni - FC Brasov

Urziceni - Curtea de Arges

Gloria Bistrita - Urziceni

Urziceni - Ceahlaul

Poli Iasi - Urziceni

Program FC Timisoara:

FC Timisoara - Otelul

Dinamo - FC Timisoara

Timisoara - Gaz Metan

Pandurii - FC Timisoara

FC Timisoara - FC Brasov.