Barcelona ramane in continuare lider in Primera Division, avand un avantaj de un singur punct in fata rivalilor de la Real, cu patru etape inainte de incheierea sezonului. Catalanii au invins, sambata, cu 3-1 pe Xerez, in timp ce Real a obtinut in minutul 82 cele trei puncte in fata celor de la Zaragoza, scor 2-1, prin golul lui Kaka.

Kaka aduce victoria RealuluiFoto: Agerpres

Jeffren Suarez a pus pe Barcelona in avantaj in minutul 14, iar Thiery Henry a marcat pentru 2-0 dupa 10 minute. Xerez a raspuns in minutul 25, prin golul lui Bermejo, avand in cateva randuri si ocazia de a egala. Ibrahimovic a fost insa cel care si-a trecut numele pe tabela de marcaj (min. 56). Xerez a terminat partida cu doi oameni mai putin pe teren (Orelana si Alustiza au fost eliminati in minutele de prelungire), neputand sa ii impiedice pe catalani in drumul spre titlu.

Real Madrid continua sa fie pe urmele Barcelonei, galacticii reusind sa castige meciul etapei a 34-a, in fata echipei ce se lupta pentru a evita retrogradarea, Zaragoza. Raul a marcat in minutul 50, iar dupa doua minute gazdele au ramas in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Contini. Cu toate acestea, insa, Zaragoza a reusit sa egaleze in minutul 61, prin Colunga. Golul victoriei madrilenilor a venit cu opt minute inainte de final, Kaka, intrat pe teren in repriza secunda si revenit dupa sase saptamani de pauza din cauza unei accidentari, inscriind pentru 2-1. "Vom lupta pana la final pentru titlu", a "avertizat" Kaka la finalul partidei.

In ultimul meci de sambata din Primera Division, Valencia si-a consolidat pozitia a treia in clasamentul spaniol, invingand cu 1-0 (gol din penalty al lui David Villa in minutul 34) pe Deportivo La Coruna. Valencia a ramas in inferioritate numerica in minutul 90, insa oaspetii nu au putut profita de acest avantaj si isi continua "seria neagra" din La Liga, ultima victorie a lui Deportivo datand de la inceputul lunii martie.

Etapa a 34-a:

Barcelona - Xerez 3-1 (Suarez '14, Henry '24, Ibrahimovic '56/ Bermejo '25)

Zaragoza - Real Madrid 1-2 (Colunga '61/ Raul '50, Kaka '82)

Valencia - Deportivo La Coruna 1-0 (Villa - penalty '34)

Duminica:

Almeria - Espanyol

Mallorca - Malaga

Racing Santander - Villarreal

Sporting Gijon - Valladolid

Atletico Madrid - Tenerife

Getafe - Sevilla

Luni:

Osasuna - Athletic Bilbao

Clasament:

1. Barcelona 87 puncte

2. Real Madrid 86p

3. Valencia 62p

4. Mallorca 55p

5. Sevilla 54p

Partidele ramase de disputat din acest sezon pentru Barcelona si Real:

Etapa 35:

Villarreal - Barcelona

Real Madrid - Osasuna

Etapa 36:

Barcelona - Tenerife

Mallorca - Real Madrid

Etapa 37:

Sevilla - Barcelona

Real Madrid - Athletic

Etapa 38:

Barcelona - Valladolid

Malaga - Real Madrid​