Inainte de partida directa de duminica cu Steaua (din Ghencea, etapa XXIX), Timisoara, prin vocea patronului Marian Iancu, iese la atac. Banatenii vor sa ii vada pe ros-albastri cum vor evolua la matineu in cel mai scurt timp. "Am redeschis cazul Valiza. Vom depune o cerere la FIFA. Daca este vinovata, Steaua sa fie retrogradata", a precizat Iancu.

"Am depus o cerere oficiala de redeschidere a cazului . Avem un rechizitoriu si in cazul Stelei, dar el este suspendat la FRF. Am depus o cerere la LPF pentru rejudecarea cazului "Valiza". FC Arges a fost retrogradata tot pentru mita, dar Steaua n-a fost judecata pe partea sportiva. Vom depune o cerere si la FIFA. Daca Steaua este vinovata, va fi retrogradata. Este un raspuns al nostru pentru interventia meschina pe care a avut-o Steaua, prin Gigi Becali, in judecarea cazului ".

"Sunt echipe mult mai mari care au fost retrogradate, au promovat, iar acum sunt mult mai curate si au ajuns la fel de sus. Vom merge pana la capat. Steaua nu e cu nimic mai presus decat celelalte echipe din Liga I. Vom cere o comisie FIFA care sa urmareasca punerea in aplicare a regulamentelor, pentru ca eu ma indoiesc ca LPF va rejudeca "Valiza", a precizat Marian Iancu (sport.ro).

Inaintea disputei dintre U Cluj si CFR Cluj (scor 0-1), a avut loc pe 7 mai 2008, Teia Sponte (unul dintre apropiatii lui Gigi Becali) a fost surprins de procurorii DNA in Cluj avand asupra sa suma de 1.7 milioane de euro. Organele legii au considerat ca banii erau pentru jucatorii echipei Universitatea, cei care trebuiau sa ii incurce pe rivalii de la CFR, iar Steaua sa devina campioana a Romaniei.

Patronul din Ghencea a sustinut ca suma era destinata cumpararii unor terenuri. Ulterior, Becali a fost acuzat de dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.