Nu a mai imbracat tricoul nationalei Braziliei de un an, dar nu si-a pierdut speranta. Ronaldinho, jucatorul celor de la AC Milan are convingerea ca selectionerul Carlos Dunga nu-l va lasa in afara lotului pentru CM 2010 din Africa de Sud: "Nu-mi pot imagina Cupa Mondiala fara Ronaldinho pe teren", a declarat "Dintosul".

Ultima aparitie a lui Ronaldinho in lotul nationalei Braziliei dateaza din aprilie 2009, din meciul cu Peru din preliminariile CM 2010. De atunci, Brazilia a castigat un trofeu fara jucatorul lui Milan, impunandu-se in finala din 2009 a Cupei Confederatiilor.

Cel mai bun jucator din lume timp de doi ani consecutiv (2004 si 2005), Ronaldinho a fost prezent in doua editii ale CM si este sigur ca o va bifa si pe a treia, avand, de asemenea, certitudinea ca Brazilia va castiga in acest an al saselea sau trofeu la CM.

"Voi merge la Cupa Mondiala si voi castiga trofeul. In ultima vreme am avut probleme cu echipa nationala si am ramas pe afara, dar nu au fost din cauza mea. Nu-mi pot imagina Cupa Mondiala fara Ronaldinho pe teren. Mi se pare imposibil sa ma gandesc la faptul ca nu voi juca. Ma simt rau, foarte rau. De aceea, pot spune cu siguranta ca imi voi face tara mandra la CM si, mai presus de toate, alaturi de coechipierii mei, vom castiga Cupa", a declarat Ronaldinho intr-un interviu pentru revista italiana Chi, citat de presa din Brazilia.

Cu toate ca a avut in echipa nume mari ca Ronaldo, Robinho, Adriano, Kaka, Roberto Carlos, Cafu sau Ronaldinho, Brazilia nu a putut trece de faza sferturilor de la CM 2006, fiind eliminata de Franta. De atunci, selectionerul Dunga a mentionat in repetate randuri ca nu se mai pune problema numelor mari in echipa nationala a Braziliei.

Daca Ronaldinho a reusit sau nu sa-l convinga pe Dunga, prin prestatiile sale la echipa de club, ca merita sa fie in lotul pentru turneul final din Africa de Sud se va afla in 11 mai, atunci cand va fi dezvaluita lista jucatorilor convocati.