Barcelona si Inter Milano se intalnesc din nou in actualul sezon din Liga Campionilor, dupa ce s-au infruntat si in faza grupelor (0-0 tur, 2-0 retur). Campioana Europei a fost nevoita sa parcurga un drum de 14 ore cu autocarul pana la Milano pentru prima intalnire din semifinale, dar Guardiola vede partea plina a paharului: "Din fericire Inter i-a eliminat pe cei de la CSKA si nu a trebuit sa mergem la Moscova cu autobuzul"

Internazionale Milano - Barcelona, TVR1, ora 21:45

Barca intalneste, marti, in mansa tur a semifinalelor Ligii Campionilor pe Inter Milano, echipa care este neinvinsa pe San Siro in acest sezon. In faza grupelor, catalanii au remizat scor 0-0 pe terenul italienilor, in mansa retur, elevii lui Guardiola reusind, insa, sa se impuna cu 2-0, prin golurile lui Pique si Pedro.

Jose Mourinho, antrenor Inter: "Barca merita sa castige in noiembrie. Acum este o echipa la fel de puternica precum era atunci, dar noi suntem si mai puternici. Nu ma deranjeaza ca lumea fotbalului ii considera pe ei favoriti. Eu cred ca sansele de a juca in finala sunt de 50% pentru ambele echipe. Nu-mi place sa vorbesc despre acest meci ca si cum ar fi o finala; adevarata finala sa ve juca la Madrid. Lyon si Bayern au aceleasi sanse sa castige trofeul ca Barcelona sau Inter.

"Toata lumea vorbeste despre Messi, dar fotbalul nu este un sport individual, cu toate ca, bineinteles, el este un jucator care merita o atentie deosebita. Am lucrat cu Puyol acum zece ani, dar se pare ca a ramas acelasi jucator. Arata ca un tip de 21 de ani, nu ca unul de 30. Succesul nu l-a schimbat si acesta este cel mai bun lucru pentru un jucator", a adaugat tehnicianul portughez.

Pep Guardiola, antrenor Barcelona: "Nu jucam doar noi, ci si Inter. Ei sunt campionii Italiei din ultimii patru ani.Nu este o situatie ideala pentru noi sa calatorim cu autobuzul 14 ore dupa un meci din campionat si inaintea semifinalei cu Inter, dar nu putem opri vulcanul, nu? Am decis sa folosim doua autocare pentru a avea mai mult spatiu. Eu nu am calatorit cu jucatorii deoarece cred ca e mai bine pentru ei sa nu aiba mereu antrenorul langa ei. Din fericire Inter i-a eliminat pe cei de la CSKA si nu a trebuit sa mergem la Moscova cu autobuzul"

"Nu vreau sa ma gandesc la campionat. Suntem intr-o semifinala de Liga Campionilor pentru a treia oara consecutiv si vreau sa ma bucur de acest moment. Egalul cu Espanyol e deja in trecut. Inter poate juca in mai multe feluri. Au jucatori versatili care fac orice le cere antrenorul. Nu am nicio idee la ce Inter sa ma astept. Noi vrem doar sa fim noi insine - trebuie", a conchis antrenorul catalanilor.

Ultimele partide jucate:

Inter - Juventus 2-0 (Maicon '75, Eto'o '90+2)

Espanyol - Barcelona 0-0

Echipe probabile:

Inter: Julio Cesar, Walter Samuel, Cristian Chivu, Maicon, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Sulley Muntari, Wesley Sneijder, Dejan Stankovic, Diego Milito, Samuel Eto’o

Barcelona: Victor Valdes, Carlos Puyol, Gerard Pique, Eric Abidal, Dani Alves, Xavi Hernandez, Sergio Busquet, Maxwell, Pedro Rodriguez, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic