Florin Prunea si Cornel Talnar au sustinut, vineri, o conferinta de presa in cadrul careia au vorbit despre scandalul iscat in ultimele doua zile la Dinamo, in urma caruia doi jucatori au fost trimisi la echipa a doua, iar alti cinci, au hotarat sa "fuga" din cantonamentul ros-albilor, din spirit de solidaritate. "Cei cinci jucatori m-au dezamagit crunt", a declarat Talnar, vorbind de "cainii" dezertori.

Florin Prunea, managerul sportiv al FC Dinamo a tinut sa prezinte sirul evenimentelor de dupa semifinala din Cupa Romaniei, moment ce a declansat haosul la Dinamo.“La 12:35 am fost anuntat ca cei trei, Diabate, Kone si N’Doye au plecat din hotel. Am incercat sa-i sun, dar aveau telefoanele inchise. Nu i-am gasit prin tot orasul. Am stat pana la 5:35 in hotel, cand au aparut. Atunci le-am comunicat sanctiunile. Lui N’Doye ca e exclus, celorlalti doi ca vor fi amendati conform Regulamentului de Ordine Interioara. Dupa aceea a aparut un eveniment, zic eu premeditat, cu Bratu. Persoane din afara clubului au comandat toate aceste lucruri".

"Cei cinci jucatori care au parasit cantonamentul ar fi trebuit sa fie solidari cu restul echipei, nu cu Bratu. Am cerut regulametele LPF si FRF pentru a sti cum procedam. Jucatorii vor ramane la dispozitia clubului. Le multumesc jucatorilor care au ramas. Au dovedit ca sunt dinamovisti adevarati. Bratu a avut o iesire necontrolata la adresa mea, despre care nu vreau sa vorbesc. Eu imi voi continua activitatea la Dinamo, am o datorie morala fata de acest club care m-a crescut si m-a format ca om. Eu nu l-am injurat pe Bratu. Ceea ce a facut el nu comentez", a adaugat Prunea.

Antrenorul alb-rosilor, Cornel Talnar a anuntat ca pentru meciul de sambata, de la Bistrita, va aduce cinci jucatori de la echipa a doua, pentru a completa lotul: “Daca nu avem cu cine sa jucam, intram noi. Mie-mi pare rau ca au plecat acei jucatori, au lasat echipa descoperita. Cornel Dinu mi-a spus ca e bucuros ca nu a murit pana acum si a trait sa o vada si pe asta. Suntem 13 jucatori mari si lati pentru meciul de la Bistrita. Am cerut inca cinci jucatori de la echipa a doua, care vor veni azi".

"Stiam ca ceva scartaie la nivelul echipei inca de dupa Pasti, cand a fost conflictul acela intre N’Doye si Bratu. Celor de la CFR si Steaua le era frica de noi, jucam cel mai bun fotbal, iar apoi au aparut toate aceste lucruri. Eu am discutat cu Bratu ieri si i-am explicat ca el oricum trebuia sa se intoarca la Dinamo II, era stabilit inca dinaintea plecarii spre Cluj. Ceilalti mi-au zis ca pleaca de la echipa pentru a se solidariza cu Bratu. Oful lor cel mare a fost legat de N’Doye. I-am zis lui Ousmane, imediat dupa ce a venit inapoi la hotel: . Aproape ca a inceput sa planga. I-am spus ca s-a terminat, ca nu ma intereseaza. I-am explicat ca putea sa-mi ceara voie, daca vroia sa mearga la baiatul asta din Cluj, la Kone", a mentionat "Tantarul".

Antrenorul Talnar a vorbit si despre cei cinci "caini" dezertori, declarandu-se dezamagit de atitudinea acestora: "Ceilalti m-au dezamagit crunt. Pentru Margaritescu m-am certat cu Borcea sa-l aduc, am garantat eu pentru el, Bostina era in tribuna cand am venit eu la Dinamo, se saluta cu spectatorii, iar acum e cel mai bun mijlocas din tara. Pe Alexe il cresc de la 15 ani. El nu era nimic in fotbal daca nu eram eu. Dintre toti, doar cu Adrian Cristea nu am lucrat foarte mult. N-am vrut niciodata sa renunt. De ce sa o fac? Eu sunt la Dinamo pentru momentele grele, altii sunt la bine. Pe mine ma intereseaza enorm cum joaca echipa, cred ca asta e cartea de vizita a unui antrenor".

De asemenea, clubul din Stefan cel Mare a hotarat sa retraga toate produsele promotionale cu cei cinci jucatori careu au parasit cantonamentul: "FC Dinamo Bucuresti nu poate accepta comportamentul lipsit de moralitate sportiva al jucatorilor Andrei Margaritescu, Ianis Zicu, Adrian Cristea, Gabriel Bostina si Marius Alexe, aflati sub contract cu clubul din Soseaua Stefan cel Mare. FC Dinamo Bucuresti a decis retragerea tuturor produselor de merchandising, avand imaginea celor cinci jucatori amintiti mai sus, din magazinul oficial al clubului, din magazinul de prezentare si din toate punctele de vanzare a produselor promotionale cu insemnele FC Dinamo. Andrei Margaritescu, Ianis Zicu, Adrian Cristea, Gabriel Bostina si Marius Alexe au parasit cantonamentul echipei, de la Cluj, fara acordul clubului din Soseaua Stefan cel Mare!", informeaza site-ul oficial al gruparii dinamoviste.