Real Madrid "se tine scai" de Barcelona si ramane la trei puncte in spatele liderului din Primera Division, dupa ce a invins, joi seara, in ultima partida a etapei a 32-a, pe Almeria scor 2-1. Condusi cu 1-0 dupa 14 minute de joc, elevii lui Pellegrini au revenit prin Ronaldo si Van der Vaart, pastrandu-si vii sperantele pentru titlu.

Real a pus presiune pe adversara inca de la inceputul partidei, dar portarul Diego Alves s-a opus in doua randuri suturilor lui Van der Vaart, pentru ca in minutul noua sa blocheze o lovitura libera a lui Cristiano Ronaldo. Almeria a fost, insa, cea care a deschis scorul, la prima actiune la poarta madrilenilor.

Gazdele au marcat in minutul 14, dupa un atac rapid la poarta lui Casillas. Kalu Uche a trimis un balon pe jos de pe partea dreapta a careului, pana la Albert Crusat, care nemarcat a impins mingea in poarta. Almeria a avut sansa de a-si mari avantajul, in minutul 22, dar Casillas a parat lovitura libera a lui Domingo Cisma.

Portughezul Cristiano Ronaldo a egalat in minutul 27, dupa ce a driblat trei adversari la marginea careului, invingandu-l pe Alves cu un sut la coltul lung. Dupa ce s-a restabilit egalitatea, Real a inceput sa domine partida, Van der Vaart aducand cele trei puncte oaspetilor in minutul 69.

In cealalta partida de joi, Valencia si-a consolidat locul al treilea in Primera Division, castigand cu 2-0 in fata celor de la Athletic, prin dubla lui David Silva.

In etapa viitoare, Barcelona joaca in deplasare la Espanyol (17 aprilie, ora 21:00), in timp ce rivala Real Madrid primeste acasa vizita celor de la Valencia (18 aprilie, ora 22:00).

Clasament Primera Division:

1. Barcelona 83 puncte

2. Real Madrid 80p

3. Valencia 59p

4. Mallorca 52p

5. Sevilla 51p