Dupa trei luni de la atacul armat asupra nationalei Togo, in urma caruia doi membri ai staff-ului togolez si-au pierdut viata, internationalul Emmanuel Adebayor a hotarat sa se retraga de la nationala. "Inca sunt de ceea ce s-a intamplat atunci", a declarat atacantul celor de la Manchester City, despre incidentele tragice din 8 ianuarie.

Emmanuel Adebayor, atacantul celor de la Manchester City si al nationalei de fotbal din Togo, si-a anuntat, luni, retragerea de la echipa nationala, printr-un comunicat oficial: "Dupa acele evenimente tragice am luat aceasta decizie dificila: sa ma retrag din fotbalul international. Inca sunt de ceea ce s-a intamplat atunci. Mi-am cantarit bine sentimentele in ultimele luni".

"Eram doar niste jucatori ce vroiam sa jucam fotbal si sa ne reprezentam tara. Cu toate acestea, am fost atacati de catre oameni ce vroiau sa ne omoare. E un moment ce nu-l voi uita niciodata si pe care nu vreau sa-l mai traiesc vreodata", a declarat atacantul de 26 de ani.

"Am jucat pentru nationala Togo timp de noua ani si, in ciuda celor intamplate in Angola, am amintiri frumoase din cariera mea internationala. Ma simt mandru ca am fost capitan al nationalei. Sa-si conduca tara intr-o competitie internationala este o onoare imensa pentru un jucator. Voi avea intotdeauna alaturi de inima mea pe cei din Togo si le doresc succes in provocarile viitoare", a adaugat Adebayor.

In 8 ianuarie 2010, autocarul nationalei Togo a fost victima unui atac armat in regiunea Cabinda (Angola). In urma acestui incident, mai multi jucatori au fost raniti si doi membri ai staff-ului togolez si-au pierdut viata. Dupa acest atac sangeros, guvernul statului Togo a hotarat sa retraga echipa de la CAN 2010, actiune ce a atras de la sine descalificarea automata a echipei din competitie.