Fanatismul suporterilor din Argentina a atins noi forme in aceasta saptamana, juctorii unei echipe de divizia a doua fiind jefuiti si amenintati cu pistolul de catre un grup de huligani. Nemultumirea fanilor a venit din faptul ca echipa ocupa ultimul loc in clasament si va fi, mai mult ca sigur, retrogradata.

Suparati ca echipa lor se apropie cu pasi repezi spre retrogradare, suporterii echipei Sportivo Italiano, formatie ce evolueaza in divizia a doua din Argentina, au hotarat sa-si faca simtita nemultumirea. Un grup de huligani au patruns, vineri seara, in incinta stadionului, acolo unde jucatorii isi faceau antrenamentele, si i-au amenintat pe fotbalisti. Fanii le-au furat echipamentele de joc, precum si obiectele personale, iar Gustavo Britos, jucatorul emblematic al echipei, a fost amenintat cu pistolul.

"Sunt la acest club de 15 ani si nu am mai auzit de asemenea incidente pana acum. Huliganii nu au nicio idee cum e sa-ti castigi painea muncind in fiecare zi, ei sunt protejati si profita de acest lucru", a declarat Salvador D'Antonio, presedintele clubului, potrivit Reuters.

Dupa aceste incidente, clubul Sportivo Italiano a cerut amanarea partidei cu Olimpo, de sambata, insa, nu au avut castig de cauza. Meciul a avut loc, iar Sportivo a fost invinsa cu 3-0, ocupand in continuare ultimul loc in clasament, cu 14 puncte acumulate in 31 meciuri.

Tot in aceasta saptamana, antrenorul echipei Chacarita Juniors, Mauro Navas, a fost pe punctul de a demisiona dupa ce el si echipa sa au fost amenintati de catre suporteri, in urma a doua infrangeri consecutive.

"Barrabravas", huliganii argentinieni, "s-au obisnuit" sa ameninte jucatorii si cluburile de fiecare data cand dorintele nu le sunt indeplinite. Oficialii si jucatorii nu indraznesc sa-i confrunte, iar directorii cluburilor nu au altceva de facut decat sa le ofere bilete la meciuri, sa le asigure transportul la meciurile din deplasare si sa le dea posibilitatea de a controla zonele din jurul stadioanelor, cum ar fi parcarile sau standurile cu mancare.