Milioane de priviri vor fi atintite sambata seara asupra mult asteptatei partide dintre Real Madrid si FC Barcelona. Interesul suporterilor este cu atat mai mare cu cat acest meci ar putea decide castigatoarea titlului de campioana in Primera Division, cele doua echipe fiind la egalitate de puncte inaintea acestei intalniri. Meciul va fi umbrit insa de accidentul aviatic in care a fost implicat sambata presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, liderul anulandu-si prezenta la meciul de pe Bernabeu tocmai pentru a face deplasarea in Rusia.

Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, care a murit sambata in Rusia, in urma unui accident de avion, trebuia sa asiste pe Bernabeu la intalnirea dintre Real si Barcelona, insa liderul si-a anulat prezenta cu 48 de ore inainte, tocmai pentru a face deplasarea in Rusia si a asista la un omagiu adus oficialilor polonezi ucisi de catre serviciile secrete sovietice la Katyn, in urma cu 70 de ani. Portarul de rezerva al Realului, Jerzy Dudek, este de nationalitate poloneza.

Real Madrid - FC Barcelona, sambata, ora 23:00 (ora Romaniei), in direct pe Digisport

Manuel Pellegrini: "Niciodata nu m-am temut de ceva. Dupa acest meci vor mai fi de castigat 21 de puncte cu adversari deloc facili. Liga nu se termina dupa acest meci. Nu ne vom gandi la rezultatele anterioare. In tur se spunea ca Barcelona va marca multe goluri impotriva noastra, dar nu a fost asa. Noi ne vom face jocul si sper ca vom da acelasi randament pe care l-am dat pana acum pe teren propriu in acest sezon. Nu ma va interesa jocul lui Messi, ci doar cel al echipei mele".

Pep Guardiola: "Acest meci nu este o finala, dar va trebui sa jucam ca si cum ar fi. Daca nu il tratam ca pe o finala, am putea pierde campionatul pe Bernabeu. Este un meci in care va trebui sa jucam la potentialul nostru maxim deoarece pe Bernabeu ar putea fi in joc titlul. Daca ar mai fi ramas trei sau patru meciuri din acest sezon, as fi spus ca meciul e decisiv. Dar mai sunt sapte etape. Stim ca ei joaca foarte bine pe Bernabeu. Au castigat 15 meciuri din tot atatea posibile aici. I-am vazut jucand si sunt impresionanti - o echipa cu un potential enorm".

Echipe de start:

Real Madrid: Casillas, Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa, Xabi Alonso, Gago, Marcelo, Van der Vaart, Cristiano Ronaldo, Higuain

Barcelona: Valdes, Alves, Puyol, Pique, Maxwell, Sabih, Busquets, Feita, Iniesta, Messi, Pedro