Manchester a parasit Champions League inca din faza sferturilor de finala, britanicii fiind eliminati de Bayern Munchen. Dezamagirea formatiei de pe Old Trafford este cu atat mai mare cu cat Diavolii au pierdut bani importanti de la UEFA si de la sponsori. "Patronii nu se asteptau la o eliminare atat de timpurie, iar sumele pierdute sunt pe masura", au declarat analisti financiari de la Sport Business.

United a pierdut 3.5 milioane de lire sterline din partea UEFA, banii fiind dati de forul european pentru calificarea in semifinalele competitiei.

Facand o comparatie cu sezonul trecut, Manchester a dat cu piciorul la alte 4.5 milioane de lire sterline, aceasta fiind suma incasata de finalista Champions League (in precedenta editie United a pierdut in ultimul act in fata Barcelonei, scor 2-0).

In plus, Manchester ar fi avut incasari de 3 milioane de lire sterline daca gazduia o semifinala de Champions League, suma provenind din biletele vandute si din intelegerile cu diversii sponsori.

La toate acestea se adauga diverse clauze de performanta cu sponsorii, acestia platind mai mult in cazul in care echipa ajunge in fazele finale ale Ligii Campionilor. Conform Sport Business, United are pierderi de 3 milioane de lire sterline din cauza acestei eliminari din dubla cu Bayern Munchen. Ultima pierdere pentru formatia de pe Old Trafford este reprezentata de veniturile din materialele cu inscriptiile clubului (steaguri, fulare etc), suma ridicandu-se undeva la cel putin un milion de lire sterline.

In concluzie, United a pierdut fata de anul trecut nu mai putin de 15 milioane de lire sterline.

"Aceste pierderi vin cum nu se poate mai rau pentru familia Glazers (patronii americani ai lui United), in conditiile in care s-a prevazut ca pentru urmatoarele stagiuni echipele din Premier League vor avea venituri cu aproximativ 29 de milioane de lire sterline mai mici" - Michel Desbordes, analist financiar.

Pe langa Champions League, Manchester a mai pierdut o suma consistenta si din FA Cup, competitie unde United a fost eliminata de Leeds United in turul trei (este vorba de aproximativ 6 milioane de lire sterline).