Mult asteptatul El Clasico din Primera Division nu este privit cu acelasi entuziasm si de antrenorul Barcelonei, Pep Guardiola. In cadrul unei conferinte de presa, antrenorul catalanilor a mentionat ca derby-ul cu Real Madrid "este cea mai putin importanta partida din cele ramase pana la finele sezonului".

Madrilenii, aflati in fruntea clasamentului Spaniei, la egalitate cu Barcelona, vor sa isi ia revansa dupa infrangerea din tur, atunci cand catalanii s-au impus cu 1-0, prin golul lui Ibrahimovic. Pentru antrenorul Guardiola, insa, orgoliile nu-si mai au locul in aceasta partida.

"Partida de pe Bernabeu este cea mai putin importanta din toate cele ramase pana la finalul sezonului. Exista viata inainte si dupa Bernabeu. Acolo nu se termina lumea. Dupa vor ramane 21 de puncte in joc si vom avea deplasari la Villarreal, Sevilla, Espanyol, primim acasa vizita celor de la Deportivo. Toate aceste meciuri sunt la fel de dificile ca cel de pe Bernabeu", a declarat Guardiola, potrivit Marca.

Desi Barcelona "lupta pe doua fronturi", atat in campionatul intern cat si in Liga Campionilor, Guardiola nu crede ca acest lucru va fi in dezavantajul echipei sale: "Avem ritmul pe care il vroiam. Acum vom juca din trei in trei zile si acest lucru ne convine mai mult. Ne-a mers mai bine cand am jucat mai des", a adaugat tehnicianul.

El Clasico dintre Real Madrid si Barcelona se va disputa in 10 aprilie, dar pana atunci, catalanii intalnesc sambata pe cei de la Athletic, iar madrilenii duminica pe Racing Santander.